Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο
  • Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
  • Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς
  • Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Οποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Φεβ 2006, 00:00
Ενδιαφέρον απέκτησε στην κορυφή το πρωτάθλημα μετά τη μεγάλη νίκη του Ηρακλή επί της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. Οι κιτρινόμαυροι ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη κάνοντας όνειρα για την κατάκτηση του τίτλου, όμως στην επιστροφή ψάχνονταν για να δουν με ποιο τρόπο θα διασφαλίσουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League.
Οσο για τους ΑΕΚτζήδες της «Κ», καλό είναι να ακούν τον Κο Πάπια…
 
Για δεύτερο συνεχόμενο φύλλο θα ασχοληθούμε με την ΑΕΚ και το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στο ντέρμπι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Την περασμένη βδομάδα, με αφορμή τη μεταγραφή του Εμερσον, είχαμε γράψει ότι η ποδοσφαιρική αξία του παίχτη δεν αμφισβητείται, όμως αυτή από μόνη της δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ να φτάσει στον τίτλο. Μάλιστα, κόντρα στο ρεύμα και την ευφορία των συντρόφων της ΑΕΚ (αλλά και κάποιων Παναθηναϊκών που έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια και δεν μπορούν να κρίνουν σωστά τα δεδομένα), είχαμε πει ότι η μεταγραφή του Εμερσον δεν είναι μεταγραφή τίτλου, αλλά μια προσπάθεια για να «κλειδώσει» η δεύτερη θέση. Τώρα θα μου ζητήσετε και πολύ σωστά τον τρόπο με τον οποίο «ανέλυσα» τα δεδομένα και κατέληξα στα παραπάνω συμπεράσματα. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: «πώς γίνεται μια ομάδα που ρολάρει και παίρνει αποτελέσματα να ενισχύεται με ένα παίχτη αναγνωρισμένης αξίας και το συμπέρασμα που βγάζει ο Κος Πάπιας να είναι ότι δε θα βοηθήσει την ομάδα του;».
 
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα θα πάμε λίγο πίσω, στις αρχές της περσινής περιόδου, όταν η ΑΕΚ έβγαινε από τη διοικητική περιπέτειά της και ο Σάντος ξεκινούσε την προσπάθειά του να φτιάξει μια νέα ομάδα με αμφίβολης ποιότητας (στην πλειοψηφία του) έμψυχο υλικό. Την περίοδο εκείνη στις συζητήσεις που κάναμε στην «Κ», αλλά και στις αντίστοιχες συζητήσεις που γίνονταν στα αθλητικά στέκια, άπαντες συμφωνούσαν ότι με το έμψυχο υλικό που υπήρχε η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να βγει ούτε στο ΟΥΕΦΑ. Ο Σάντος κατάφερε να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το υλικό αυτό και να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα, ενώ και τη φετινή περίοδο, παρά την αλλαγή κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών του περσινού σχήματος, η ομάδα όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε, αλλά έκανε και καλύτερη αγωνιστική πορεία. Ολα αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην ΑΕΚ οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στα μαγικά του Σάντος και στη «χημεία» της ομάδας που έφτιαξε. Κόντρα στην ψυχρή λογική μιας τεχνοκρατικής και αντικειμενικής ανάλυσης των δεδομένων, αλλά όχι κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική, ο Σάντος βρήκε τον τρόπο να στήσει την ομάδα του με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Ολα αυτά όμως κρέμονται από μια κλωστή, βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα ευπαθή ισορροπία, που η παραμικρή αλλαγή μπορεί να τη διαλύσει, ακόμη και αν η αλλαγή αυτή είναι θεωρητικά προς όφελος της ομάδας. Με άλλα λόγια, όταν κάτι βρίσκεται σε μια ισορροπία και αυτή την ισορροπία την αλλάξεις, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό και συνήθως το αποτέλεσμα είναι προς την αντίθετη από την αναμενόμενη κατεύθυνση.
 
Ας δούμε όμως αναλυτικότερα την αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ηρακλή. Η παρουσία του Εμερσον στην ενδεκάδα ήταν καταστροφική. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο χειρότερος παίχτης της ομάδας και πηγή λαθών (χωρίς να κάνει το κραυγαλέο λάθος) και εκτός των άλλων είχε βγάλει εκτός ρυθμού και τους Κατσουράνη, Λυμπερόπουλο, οι οποίοι άλλαξαν ρόλο στην ομάδα και δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν άμεσα στη νέα τους θέση. Η παρουσία του Εμερσον χάλασε τον «αυτοματισμό» της ομάδας και αυτό σε συνδυασμό με την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του Ηρακλή, που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, είχε σαν αποτέλεσμα μια ταπεινωτική για την ομάδα του ήττα. Σημαντική ευθύνη για την εικόνα της ΑΕΚ έχει και ο προπονητής της. Δεν ξέρω αν η απόφαση για άμεση συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα ήταν δική του ή του επιβλήθηκε με άνωθεν εντολές, όμως από τη στιγμή που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον παίχτη αναλαμβάνει και τις ευθύνες. Το γεγονός όμως ότι στην ΑΕΚ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον Εμερσον σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, έχοντας κάνει με την ομάδα του μισή προπόνηση και αυτή στα χιόνια, δείχνει ότι οι κιτρινόμαυροι ζαλίστηκαν από την προοπτική του τίτλου και εκτός από την αγωνιστική έχασαν και τη διοικητική ισορροπία τους.
 
Τα δύσκολα για την ΑΕΚ αρχίζουν τώρα. Η ομάδα δείχνει να κάνει αγωνιστική «κοιλιά» (όπως γίνεται κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο), το πρόγραμμα είναι δύσκολο (Αιγάλεω εκτός, Λάρισα εντός, Ολυμπιακός εκτός), το κλίμα μετά την τεσσάρα δεν είναι το ιδανικότερο και η αισιοδοξία για τον τίτλο έχει δώσει τη θέση της στην αγωνία για τη δεύτερη θέση. Θα πρέπει συνεπώς άμεσα ο Σάντος να ξαναβρεί την ηρεμία του και την αγωνιστική ηρεμία της ομάδας, για να μη γίνει η ολική επαναφορά. Ο λαός λέει ότι «όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα» και στην περίπτωση της ΑΕΚ αυτό δείχνει να βρίσκει την εφαρμογή του.
 
Κος Πάπιας
 
ΥΓ1: Η βοήθεια των συναδέλφων μου προς τον πρόεδρο της ΑΕΚ κο Θεμιστοκλή Νικολαΐδη είναι αναμφισβήτητη, αλλά ορισμένες φορές ξεπερνάει τα όρια και γυρίζει μπούμεραγκ. Οσοι παρακολουθήσαμε τον αγώνα Ηρακλής – ΑΕΚ είδαμε ότι παρά την αγωνία του να βοηθήσει τη νέα του ομάδα ο Εμερσον ήταν ο χειρότερος παίχτης του γηπέδου. Διαβάζοντας την κριτική του αγώνα την επόμενη μέρα και τη βαθμολόγηση των παιχτών της ΑΕΚ, είδαμε με έκπληξη ότι τον μεγαλύτερο βαθμό πήραν οι Σορεντίνο και Εμερσον (βαθμολογήθηκαν 6 με άριστα το 10). Δίπλα στη βαθμολογία υπήρχε και η αιτιολόγησή της. Αντιγράφουμε γιατί έχει ενδιαφέρον.
 
«Σορεντίνο: Φέρει τη λιγότερη ευθύνη από όλους. Τον άφησε παντελώς εκτεθειμένο η άμυνά του. Οχι πως και εκείνος δεν ήταν σε κακή μέρα… Και μάλιστα στο πρώτο γκολ η μπάλα γκελάρισε και πήγε στα δίχτυα ενώ εκείνος έπεσε σωστά. Τον πρόδωσε το κακό γήπεδο».
 
«Εμερσον: Ηταν το πρώτο παιχνίδι σε μια άγνωστη ομάδα για εκείνον και είναι το μεγάλο του ελαφρυντικό. Προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε τίποτε ουσιαστικό. Εδειξε σε πολλές φάσεις ότι δεν μπορούσε να κρατήσει και τα νεύρα του. Σαφώς θα είναι καλύτερος στη συνέχεια. Η αξία του είναι γνωστή».
 
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.
 
ΥΓ.2: Θα πρέπει να το θυμάται για πολύ καιρό το παιχνίδι ο Παναγιώτης Λαγός. Ο παίχτης του Ηρακλή ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και θα πρέπει να είναι τρεις φορές χαρούμενος, αφού πέτυχε δυο γκολ και κατάφερε να γλιτώσει χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό από τα μαρκαρίσματα του Τσιρίλο. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ήταν απίστευτα προκλητικός και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κυνηγούσε πόδια και όχι μπάλα. Το ίδιο έκανε και σε προηγούμενα παιχνίδια, απολαμβάνει όμως την εύνοια από τα κοράκια και δεν τιμωρείται.
 
ΥΓ3: Χοντραίνει η κόντρα των οπαδών της Λιβόρνο με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της Ιταλίας. Σε κάθε σχεδόν εκτός έδρας αγώνα της, οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας υψώνουν φασιστικά σύμβολα και προκαλούν τους οπαδούς της Λιβόρνο. Τελευταίο κρούσμα στον αγώνα με τη Ρόμα, μερίδα οπαδών της οποίας προσπάθησε να επιτεθεί στους 700 οπαδούς της Λιβόρνο. Το γεγονός ότι όλο και συχνότερα υπάρχουν αναφορές στον Τύπο για επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Λιβόρνο και σε φασιστικές ομάδες δείχνει ότι έχουμε κάτι περισσότερο από οπαδικές συγκρούσεις. Δυστυχώς, δεν έχουμε γνώσεις ιταλικών για να ψάξουμε περισσότερο το ζήτημα και γι’ αυτό όσοι σύντροφοι μπορούν να βρουν περισσότερα στοιχεία ας επικοινωνήσουν μαζί μας.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Πέμπτη, 2.2.06
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ – Μόναχο

Σχετικά Αρθρα

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo