Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πλιάτσικο σε εργατικά δικαιώματα και κρατική περιουσία
Εργατικά

Ολυμπιακή

Πλιάτσικο σε εργατικά δικαιώματα και κρατική περιουσία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Σεπ 2008, 00:00

Ο γκαουλάιτερ των μονοπωλίων, η Κομισιόν, έβγαλε διαταγή: η Ολυμπιακή Αεροπορία διαλύεται. Οι εργαζόμενοί της απολύονται. Τα περιουσιακά της στοιχεία μοιράζονται σε τρεις εταιρίες, οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένη επιχειρηματική δράση! Η κυβέρνηση Καραμανλή, πειθήνιο όργανο του κεφάλαιου, σπεύδει να εκτελέσει τη διαταγή, βάζοντας μπρος μια ακόμη επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του πολύπαθου αερομεταφορέα. Πέντε προσπάθειες είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία η σημερινή κυβέρνηση, όλες αποτυχημένες. Λέτε η έβδομη στη σειρά να είναι η τυχερή τους; Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αγώνα που θα δώσουν οι 8.500 μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ομίλου και από τη μαχητική συμπαράσταση που θα εκδηλωθεί στον αγώνα τους.

Τι προβλέπει το σχέδιο της Κομισιόν; Η Ολυμπιακή θα κλείσει και τα «ιμάτιά» της θα διαμοιραστούν σε τρεις εταιρίες. Η «Πάνθεον» θα πάρει τα αεροσκάφη, το εμπορικό όνομα, το σήμα με τους κύκλους και τις σημαντικές χρονοθυρίδες στα αεροδρόμια του εξωτερικού (τα περίφημα slots, μερικά από τα οποία είναι προνομιούχα, γιατί είναι παλιά). Ομως, η νέα εταιρία δε θα μπορεί να έχει πτητικό έργο μεγαλύτερο από το 65% αυτού που έχει σήμερα η Ολυμπιακή! Αρκεί και μόνο αυτός ο όρος για να αποκαλύψει τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση. Ερχεται ένα πολιτικό όργανο, σε μια αγορά που υποτίθεται ότι είναι ελεύθερη, και επιβάλλει όρο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η κυβέρνηση απαγορεύεται να επιδοτήσει την Ολυμπιακή, η Κομισιόν όμως επιτρέπεται να της βάζει πλαφόν στο πτητικό της έργο. Επόμενο είναι κάποια από τα slots να «περισσέψουν» και να πουληθούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες που τα εποφθαλμιούν, γιατί αφορούν ώρες αεροπορικής αιχμής. Και βέβαια, κάτι που πρέπει να πουληθεί υποχρεωτικά θα πουληθεί σε τιμή πολύ κάτω απ’ αυτή που θα έπιανε σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς.

Η επίγεια εξυπηρέτηση και οι εμπορευματικές μεταφορές θα μεταφερθούν σε άλλη, νέα εταιρία. Πρόκειται για την πιο κερδοφόρα δραστηριότητα του ομίλου, την οποία τόσοι και τόσοι εποφθαλμι-ούν. Τέλος, σε άλλη, νέα εταιρία θα μεταφερθεί και η επισκευαστική βάση, η αμέσως πιο κερδοφόρα δραστηριότητα του ομίλου. Ας σημειωθεί πως η Ολυμπιακή πλήρωσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέας επισκευαστικής βάσης στο «Ελ. Βενιζέλος». Η επένδυση αυτή θα πάει τώρα σε κάποιους ιδιώτες, με πρώτη υποψήφια την Aegean, που  ενδιαφέρεται να πάρει αυτή τη δουλειά και έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζει δικό της υπόστεγο στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τι θα συμβολίζουν πλέον οι έξι κύκλοι; Μια μικρή αεροπορική εταιρία, με μειωμένο πτητικό έργο, χωρίς δική της επισκευαστική βάση και χωρίς την επίγεια εξυπηρέτηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Δηλαδή, μια εταιρία που δε θα μπορεί να επιβιώσει και θα υποταχτεί στα μεγαθήρια του κλάδου, είτε με πώληση σε κάποιο απ’ αυτά είτε με στρατηγική συνεργασία (ανάλογα με το τι θα συμφέρει το μεγαθήριο). Αυτή, άλλωστε, είναι η στρατηγική που με συνέπεια υπηρετεί εδώ και χρόνια η Κομισιόν. Να σχηματιστούν στην Ευρώπη 2-3 μεγάλοι αεροπορικοί όμιλοι, που θα συγκεντρώσουν όλη τη δουλειά. Γι’ αυτό και τόσα χρόνια κυνηγά με μένος την Ολυμπιακή, βοηθούμενη βέβαια και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που έχουν αναλάβει τις δικές τους δεσμεύσεις έναντι διάφορων καπιταλιστών, εγχώριων και ξένων, που λιγουρεύονται τα «φιλέτα». Το «Ελ. Βενιζέλος», ένα πραγματικό χρυσορυχείο, που φτιάχτηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, παραδόθηκε στους Γερμανούς της «Χόχτιφ» με μια από τις απεχθέστερες αποικιοκρατικές συμβάσεις που υπογράφηκαν από καταβολής ελληνικού κράτους. Τα αμέσως μεγαλύτερα αεροδρόμια τα ετοιμάζουν για παράδοση σε καπιταλιστικούς ομίλους, με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Ηρθε τώρα η ώρα να παραδώσουν και την Ολυμπιακή, που η παραμονή της υπό κρατικό έλεγχο αποτελεί εδώ και χρόνια καρφί στο μάτι τους.

Ως εδώ, έχουμε ένα άγριο πλιάτσικο σε βάρος της κρατικής περιουσίας. Περιουσία που σχηματίστηκε με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κόβεται σε φέτες και μοιράζεται σε ιδιώτες καπιταλιστές. Αν η Ολυμπιακή ήταν ένας ιδιωτικός όμιλος ούτε να διανοηθούν τέτοια εξέλιξη δε θα διανοούνταν οι μάνατζέρ της. Ακριβώς επειδή είναι περιουσιακό στοιχείο του κράτους, κόβεται σε φέτες και κυριολεκτικά ξεπουλιέται με μια απλή κυβερνητική απόφαση, την οποία ασμένως θα επικυρώσει ο κυβερνητικός λόχος στη Βουλή.

Πέρα από το πλιάτσικο σε βάρος της κρατικής περιουσίας, όμως, έχουμε πλιάτσικο και σε βάρος των θέσεων εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων και εργασιακών σχέσεων διαμορφωμένων μέσα από αγώνες δεκαετιών.

Περιττεύει να ασχοληθούμε με τις παπάρες του Χατζηδάκη, που βγαίνει σε αβανταδόρικες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και δηλώνει ότι εξασφαλίζονται πλέρια τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Οταν στο «πακέτο» περιλαμβάνονται μέτρα όπως πρόωρη συνταξιοδότηση (κι άλλο πλιάτσικο σε βάρος του ΙΚΑ), στήριξη εισοδήματος για ένα χρόνο (δηλαδή, επίδομα ανεργίας), μετάταξη στο δημόσιο και συμπλήρωμα μισθού μέχρι 500 ευρώ, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη απολυμένων συμβασιούχων με επιδότηση του εργοδότη, μοριοδότηση συμβασιούχων για πρόσληψη στο δημόσιο κ.λπ., καταλαβαίνουμε πως επίκεινται απολύσεις και μάλιστα μαζικές.

Τουλάχιστον 5.000 θα είναι οι θέσεις μονίμων και συμβασιούχων που θα χαθούν. Δε μιλάμε μόνο για κάποιους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους, μιλάμε για κατάργηση θέσεων εργασίας, που είναι χειρότερο. Οσοι θα μείνουν στη δουλειά θα επαναπροσληφθούν από τις νέες εταιρίες από μηδενική βάση. Δηλαδή, χωρίς να ισχύουν οι συλλογικές τους συμβάσεις. Δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες δεκαετιών, δικαιώματα ζηλευτά από άλλους εργαζόμενους θα χαθούν κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ασκηθεί πίεση συνολικά πάνω στις εργασιακές σχέσεις και να επιταχυνθούν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Ο λόγος έχει δοθεί πλέον στους εργαζόμενους της Ολυμπιακής. ‘Η θα κάνουν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα ή θα μπουν σε μια λογική παζαρεμάτων και συμβιβασμών, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Στη δεύτερη κατεύθυνση σπρώχνουν ήδη η ΓΣΕΕ και η ΟΣΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσαν να αποδοκιμάσουν εργαζόμενους που την Πέμπτη άναψαν καπνογόνα μέσα στο αεροδρόμιο. Ομως, αν δεν επιλεγούν σκληρές μορφές αγώνα, αν δε «σπάσουν αυγά», η κυβέρνηση δε θ’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί έχει τα στηρίγματά της κι είναι πολλά. Τα αεροδρόμια πρέπει να νεκρώσουν.

ΥΓ1: Οι Πασόκοι έχουν το θράσος και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ξεπούλημα. Ξεχνούν τις δικές τους πέντε απόπειρες για ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής; Ξεχνούν τις ιταμές δηλώσεις του Πάγκαλου, ως υπουργού Μεταφορών, ότι η Ολυμπιακή πρέπει να δοθεί σ’ έναν ιδιώτη κι αυτός να απολύσει όλους τους υπαλλήλους και να επαναπροσλάβει ίσως μερικούς; Αυτό ακριβώς κάνει τώρα η κυβέρνηση Καραμανλή.

ΥΓ2: Η ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, δήλωνε διά του τομεάρχη Μεταφορών Α. Παπαληγούρα (σημερινού υπουργού Εφοπλισμού), ότι «δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχτεί ξεπούλημα της Ολυμπιακής». Τα δυο κόμματα απλώς άλλαξαν θέσεις και ρόλους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ολυμπιακή

Νεκρός για το γκράφιτι
Επόμενο άρθρο

Ολυμπιακή

Ανάγκη για πανεργατικό μέτωπο

Σχετικά Αρθρα

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:27

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 30 Ιούν 2026, 07:37

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

Εργατικά 24 Ιούν 2026, 12:30
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Δολοφονείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ολυμπιακή

    17Ν
    • Ολυμπιακή

      Εφετείο 17Ν
  • Ολυμπιακή

    ΕΛΑ
    • Ολυμπιακή

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ολυμπιακή

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ολυμπιακή

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ολυμπιακή

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ολυμπιακή

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολυμπιακή

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολυμπιακή

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ολυμπιακή

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ολυμπιακή

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολυμπιακή

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολυμπιακή

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ολυμπιακή

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Ποιοι είμαστε
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Επικοινωνία
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Όροι χρήσης
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Ποιοι είμαστε
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Επικοινωνία
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo