Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Μάρτη
  • Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες
  • Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο
  • Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών
  • Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Μαρ 2026, 21:52

Η ανάρτηση του «σοβαρού καθηγητή» Συρίγου, για τον Κίμωνα τον Μιλτιάδου που είχε εκστρατεύσει στην Κύπρο ως στρατηγός των Αθηναίων και τώρα επιστρέφει ως… φρεγάτα, είναι εξ ορισμού γελοία. Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στον Στάλιν και στο δοκίμιό του για τη συγκρότηση των εθνών, που είναι δημιούργημα της αποσύνθεσης της φεουδαρχίας και της ανατολής του καπιταλισμού. Φτάνει να θέσουμε ένα απλό λογικό ερώτημα: πώς μπορούν να συσχετιστούν ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια με σύγχρονες εξελίξεις;

Αν ο αθηναίος στρατηγός Κίμων ο Μιλτιάδου (από την παράταξη των αριστοκρατικών και όχι των δημοκρατικών) ήταν ένας υπερασπιστής του «απανταχού ελληνισμού», όπως τον παρουσιάζει ο πολιτικός απατεώνας Συρίγος, τότε πώς εξηγούνται οι πόλεμοί του εναντίον ελληνικών πόλεων-κρατών και η επί της ουσίας κατάκτηση και υποταγή τους στην Αθήνα; Ο Κίμων πολιόρκησε τη Σκύρο, οι κάτοικοι της οποίας επιδίδονταν στην πειρατεία, καθώς η Σκύρος ήταν κομβικό σημείο ελέγχου της ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο. Νίκησε, εξόρισε τους Σκυριανούς και εγκατάστησε στη Σκύρο αθηναίους εποίκους. Μετά πολιόρκησε την Κάρυστο για να την αναγκάσει να μπει στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Οι Καρύστιοι αντιστάθηκαν, αλλά ηττήθηκαν και μπήκαν στη Συμμαχία ως φόρου υποτελείς στους Αθηναίους. Μετά ήρθε η σειρά της Νάξου, του ισχυρότερου νησιού των Κυκλάδων, που έφυγαν από τη Συμμαχία μην αντέχοντας τους φόρους προς την Αθήνα. Ο Κίμων πολιόρκησε και τη Νάξο, νίκησε τους Νάξιους και τους έκανε υποτελείς με βαρύτερο φόρο απ’ αυτόν που πλήρωναν προηγούμενο. Σειρά είχε η Θάσος που έφυγε κι αυτή από τη Συμμαχία. Επί τρία χρόνια πολιόρκησε το νησί ο Κίμων με τον αθηναϊκό στόλο. Κι όταν οι Θάσιοι παραδόθηκαν, η τιμωρία ήταν σκληρή: τους εξόντωσε οικονομικά.

Καλό κουμάσι θα έλεγε κάποιος βιαστικός, όμως δεν πρέπει να κρίνουμε τα γεγονότα εκείνης της εποχής με τα κριτήρια του σήμερα. Ο Κίμων ήταν πράγματι σπουδαίος στρατηγός των Αθηναίων. Κατά… διαβολική σύμπτωση, όμως, η τελευταία εκστρατεία του ήταν η Κυπριακή. Η εκστρατεία κατέληξε σε ήττα των Αθηναίων και ο Κίμων άφησε στην Κύπρο την τελευταία του πνοή. Μερικά χρόνια νωρίτερα, ο Κίμων ηττήθηκε από τους Πέρσες και στην Αίγυπτο (το εκστρατευτικό σώμα των Αθηναίων και των συμμάχων τους έχασε 20.000 άνδρες και 100 πλοία). Στην Κύπρο ο Κίμων έπλευσε επικεφαλής ενός τεράστιου στόλου. Οι Πέρσες, όμως, είχαν οχυρωθεί καλά στο Κίτιον και από τις επάλξεις του κάστρου τους προκαλούσαν απώλειες στους πολιορκητές Αθηναίους με τους εμπειροπόλεμους τοξότες που διέθεταν. Εκεί πέθανε και ο Κίμων, χωρίς να είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Προτού πεθάνει έδωσε εντολή να λύσουν την πολιορκία και να γυρίσουν στην Αθήνα χωρίς να ανακοινώσουν το θάνατό του. Οι Αθηναίοι κατάφεραν να νικήσουν μόνο σε μια μάχη και ναυμαχία στη Σαλαμίνα της Κύπρου, όπου συγκεντρώθηκαν για να αποπλεύσουν προς την Αθήνα, αφήνοντας το νησί στους Πέρσες. Χάρη σ’ αυτή τη νίκη οπισθοφυλακών κατάφεραν να γλιτώσουν την πλήρη συντριβή και να αποπλεύσουν με σχετική άνεση, μεταφέροντας στην Αθήνα και τη σορό του στρατηγού τους.

Μ’ άλλα λόγια, ακόμα και τα γεγονότα της αρχαιότητας διαψεύδουν το κάλπικο εθνικιστικό αφήγημα του Συρίγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

Ξεμωραμένος φασίστας

Φανταστείτε τώρα να δώσουν στον Τραμπ να διαβάσει αρχαία ιστορία για να βγει να διηγηθεί τους ελληνο-περσικούς πολέμους σε συνέντευξη Τύπου. Τι θα είχε να πει… ο στόμας του. Γι’ αυτό και ο πορτοκαλομαλλιάς τα αποφεύγει κάτι τέτοια και γυρίζει στα θέματα που ξέρει καλά. Εκεί που μιλάει για το Ιράν και τον πόλεμο, ακούει τα σφυριά, σταματάει κι αρχίζει τι διήγηση σαν ξεμωραμένος γέρος: τ’ ακούτε αυτά; Τους έχω βάλει και δουλεύουν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ για να μου φτιάξουν μια αίθουσα χορού που μ’ αρέσει πολύ. Η πρώτη κυρία ενοχλείται από τις σφυριές, αλλά εγώ γουστάρω γιατί μου θυμίζουν τον ήχο των χρημάτων! Κι όπως έχει μισογυρίσει για να δείξει πού φτιάχνει την αίθουσα χορού, πέφτει το μάτι του στις κουρτίνες: τις βλέπετε; Εγώ τις έβαλα, γιατί μ’ αρέσει ο χρυσός! Κάγκελο οι άλλοι. Μα είναι δυνατόν αυτό το ξεμωραμένο μορμολύκειο να ηγείται της ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής δύναμης του πλανήτη; Δυστυχώς για τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, αυτόν είναι αναγκασμένοι να έχουν στη βιτρίνα. Δεν παίρνει, όμως, αυτός τις αποφάσεις. Υπάρχουν επιτελεία από πίσω, άμεσα συνδεδεμένα με τα ισχυρά αμερικάνικα μονοπώλια.

Μάπετ σόου

Στο μεταξύ, οι αμερικάνοι δημοσιογράφοι άρχισαν να διασκεδάζουν αφάνταστα με τον ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά. Τον ακούνε με προσποιητό θαυμασμό να λέει πως σκότωσε τον Χαμενεΐ την ώρα που έπαιρνε πρωινό με τους συνεργάτες του. Μετά κόβουν το βίντεο με την ατάκα κι αρχίζουν να τον κοροϊδεύουν: πώς είναι δυνατό να έπαιρνε πρωινό αφού είναι μουσουλμάνος και οι μουσουλμάνοι διανύουν το Ραμαζάνι με την ολοήμερη νηστεία;

Βγαίνει στο ABC News και δηλώνει: Εξόντωσα τον Χαμενεΐ προτού με εξοντώσει εκείνος. Δύο φορές προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, αλλά τον πρόλαβα εγώ!

Το κορυφαίο: Δεν αποκλείω να κάνουμε και χερσαία επέμβαση. Οι προηγούμενοι πρόεδροι το απέκλειαν, αλλά εγώ δεν το αποκλείω! Μια μέρα μετά τον υποχρέωσαν να το μαζέψει, λέγοντας ότι τη χερσαία επέμβαση θα την κάνουν αντίπαλοι του ιρανικού καθεστώτος και η Α:μερική θα τους στηρίξει!

Oι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται: η Ντόρα Μπακογιάννη με την Αννα-Μαρία Γλιξμπουργκ και τον Παύλο Γλίξμπουργκ. Πού; Σε εκδήλωση της ΕΟΕ, πρόεδρο της οποίας έχει καταφέρει να βάλει τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο που μοιράζει προσκλήσεις στους «βασιλείς». Το Μητσοτακέικο, αν και «κεντρώων» καταβολών, είχε πάντοτε στενές σχέσεις με το παλάτι. Ο Μητσοτάκης πατέρας ήταν ο εντολοδόχος του παλατιού όταν πραξικοπηματικά έδιωξαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου τον Ιούλη του 1965. Ο Μητσοτάκης ήταν ο αφανής ηγέτης των «αποστατών». Αργότερα, ως αρχηγός της ΝΔ, ο Μητσοτάκης είπε το περιβόητο «ανφέρ», δηλώνοντας ξεδιάντροπα ότι ο Καραμανλής ο παλιός φέρθηκε μπαμπέσικα στον Κοκό Γλίξμπουργκ.

Ενδο-«οικογενειακές» κόντρες

Είναι γνωστό πως η Ντόρα δε γουστάρει τον αδερφό της ούτε ζωγραφιστό. Παρόμοια είναι και τα δικά του αισθήματα. Τους ενώνει μόνο το συμφέρον της «οικογένειας», της οποίας αρχηγός είναι η Ντόρα, όμως ο Κούλης είναι πρωθυπουργός. Προ ημερών, ο Κούλης είχε γεύμα εργασίας με τον Θέμη Αλαφούζο και τον Αλέξη Παπαχελά, σε μια προσπάθεια να γίνει «ειρήνη» ανάμεσα στο Συγκρότημα Αλαφούζου και το μέγαρο Μαξίμου, μετά το κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης για το ντοκιμαντέρ για τη 17Ν που ετοίμασε ο Παπαχελάς και προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ. Προφανώς δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και «εξηγήσεις», όπως πιστοποιείται και από το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στον Παπαχελά. Αλλωστε, ο Παπαχελάς πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού και πήρε συνέντευξη από τον Δημήτρη Κουφοντίνα με άδεια από το μέγαρο Μαξίμου που έδωσε τη σχετική εντολή στον Χρυσοχοΐδη. Τη δουλειά τη χάλασε η Ντόρα. Η οποία επανήλθε μετά την προβολή του δεύτερου επεισόδιου της σειράς του Παπαχελά, βάζοντας τα παιδιά της να μοιράζουν ανακοινώσεις του «Συλλόγου αλληλεγγύης στα θύματα τρομοκρατίας» (δικές τους δηλαδή), που βρίζει τον ΣΚΑΪ και τον Παπαχελά επειδή «προσφέρουν απλόχερα δημοσιότητα στον αμετανόητο κατά συρροή δολοφόνο» κτλ. κτλ. «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση» καταλήγει η χολερική ανακοίνωση, που προσπαθεί να εκθέσει τον Κούλη, που έχει ανάγκη τη στήριξη του Συγκροτήματος Αλαφούζου. Στο οποίο, όμως, εξακολουθεί να είναι εξέχον στέλεχος η γυναίκα του γιου της Ντόρας.

Αιφνιδιασμός;

Ο κυβερνητικός βουλευτής Καράογλου κάλεσε δημοσιογρτάφους στη Θεσσαλονίκη και τους ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του και επίσημα το Σάββατο. Οταν τον ρώτησαν αν έχει ενημερώσει τον Μητσοτάκη, απάντησε ότι το γνωρίζει, αλλά αλλά θα του το πει και ο ίδιος στην επόμενη συνάντησή τους. Σήκωσε μπαϊράκι ο Καράογλου και κινείται αυτόνομα, προσπαθώντας να εκβιάσει, ή τον έχει βάλει ο Κούλης για να αιφνιδιάσει τον Τζιτζικώστα, ώστε αυτός να εγκαταλείψει κάθε αξίωση να ελέγχει με δικούς του ανθρώπους τη μεγαλύτερη περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας; Θα δείξει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών
Επόμενο άρθρο Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

Σχετικά Αρθρα

Sumud

Κόντρες 27 Φεβ 2026, 14:48

Παπασταύρεια κουτοπονηριά

Κόντρες 26 Φεβ 2026, 20:44

Αχός βαρύς ακούγεται από τα πληκτρολόγια / ο Νίκος ρίχνει μ’ έναν γκρα κι ο Παύλος με μπαζούκα

Κόντρες 25 Φεβ 2026, 21:34

O Μr Bean είναι πονηρός

Κόντρες 24 Φεβ 2026, 14:39

Τζαμάλα

Κόντρες 23 Φεβ 2026, 08:51

Kαρναβάλια

Κόντρες 21 Φεβ 2026, 08:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo