Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία
  • Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών
  • Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…
  • Σαν σήμερα 16 Ιούνη
  • Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το καινούργιο «τουτού» του Κούλη έμεινε από μπαταρία
Πολιτική

Το καινούργιο «τουτού» του Κούλη έμεινε από μπαταρία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Αυγ 2021, 14:58

Προτού πούμε οτιδήποτε για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έκανε σήμερα ο Μητσοτάκης, θέλουμε να ρωτήσουμε όλους εσάς που μας διαβάζετε: πόσους ανασχηματισμούς έχετε δει ο καθένας και η καθεμιά σας; Θυμόσαστε έστω και μία φορά ο ανασχηματισμός να οδήγησε σε αλλαγή πολιτικής; Δε θα ρωτήσουμε αν θυμόσαστε κάποιον ανασχηματισμό που να άλλαξε κάτι προς το καλύτερο στη ζωή σας, διότι θα ήταν σαν να σας προκαλούμε. Ρωτάμε μόνο αν θυμόσαστε κάποιον ανασχηματισμό που να άλλαξε κάτι στη δεδομένη πολιτική της όποιας κυβέρνησης. Είμαστε σίγουροι ότι δε θυμόσαστε κάτι σχετικό, ακόμη και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία που έχετε δει ανασχηματισμούς και ανασχηματισμούς.

Τότε τι είναι ο ανασχηματισμός; Ο Γ. Παπαχρήστος, μεγαλοστέλεχος του Συγκροτήματος Μαρινάκη, που κάθε άλλο παρά αντίπαλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί, γράφει σήμερα στα «Νέα» ότι ο Μητσοτάκης θέλει τον ανασχηματισμό για ν’ ανέβει με νέα κυβέρνηση στη ΔΕΘ, όπως κάποιος που αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο και περνάει από την πλατεία για να τον καμαρώσουν όλοι. Αυτόν και το καινούργιο «τουτού» του. Ενδιαφέρουσα παρομοίωση, αλλά καθόλου τιμητική για τον Μητσοτάκη.

Και τώρα, ας μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες του μάξι ανασχηματισμού του Κούλη (ο μίνι ανασχηματισμός είχε γίνει, ως γνωστόν, τον Αύγουστο).

  • Καταρχάς, να παρατηρήσουμε ότι ο Κούλης έκανε νέο ρεκόρ… «επιτελικού κράτους». Κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ μεγέθους υπουργικού συμβουλίου, που ήταν και πάλι δικό του. Συμπεριλαμβανόμενου του αντιπροέδρου-γλάστρας Π. Πικραμμένου, το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει 22 υπουργούς, 5 αναπληρωτές υπουργούς και 30 υφυπουργούς. Μαζί με τον Μητσοτάκη 58 άτομα (το 2019 είχε ξεκινήσει με 51)! Αυτό έγινε για να βολευτούν περισσότερα άτομα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, γεγονός που αναδύει και ένα άρωμα εκλογών (έστω και ασθενές).

Oπως δε κάθε ανασχηματισμό που… σέβεται τον εαυτό του, έγινε και σήμερα το «φύγε εσύ, έλα εσύ». Εξω η Αραμπατζή, υφυπουργός… αλιευτικής πολιτικής ο Σίμος Κεδίκογλου, μπας και καταφέρει να κάνει τίποτα με την Εύβοια. Εξω ο Βλάσσης, μέσα ο Κατσανιώτης, για να στηριχτεί λίγο η γαλάζια προπαγάνδα στην Αχαΐα, που ποτέ δεν ήταν προνομιακή περιοχή για τη ΝΔ. Πώς θα στηριχτεί; Με τον… πατροπαράδοτο τρόπο του ρουσφετιού.

  • Ξηλώνοντας τα δίδυμα Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά (αρμόδιοι για την πολιτική προστασία στο υπουργείο Προ-Πο) και Κικίλια-Κοντοζαμάνη (αρμόδιοι για τη διαχείριση της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας), ο Μητσοτάκης έδειξε πού «πονάει». Από τους τέσσερις διασώθηκαν οι δύο. Ο Κικίλιας αντικαθιστά τον Θεοχάρη (και πολύ κάθησε ο γυρολόγος της αστικής πολιτικής) ως υπουργός Τουρισμού, ενώ ο Χαρδαλιάς αντικαθιστά τον απόστρατο Στεφανή στο υπουργείο Αμυνας (θέσεις «ψυγείου» και οι δύο). Χρυσοχοΐδης και Κοντοζαμάνης «πήραν τον πούλο». Τον πρώτο δεν μπορούσε να τον σώσει ούτε η προστασία της γνωστής πρεσβείας (έσωσε άλλους, όμως, όπως ο Κικίλιας και ο Χαρδαλιάς), διότι εκτός από την κλασική ανικανότητά του έγινε και ρόμπα με τις γελοίες, «αλλού ‘ντ’ αλλού» δηλώσεις του, ενώ ο Κοντοζαμάνης χρεώθηκε τη διαχείριση της πανδημίας και ιδιαίτερα την πλήρη αποτυχία του εμβολιασμού (ήταν αυτός που έβγαινε μπροστά και όχι ο Κικίλιας).
  • Στη θέση του Χρυσοχοΐδη τοποθετήθηκε ο Θεοδωρικάκος (πρώην κνίτης, πρώην πασόκος, νυν νεοδημοκράτης). Προφανώς, επανέρχεται στο στενό επιτελείο του Κούλη για να σχεδιάσει την κυβερνητική προπαγάνδα μέχρι τις επόμενες εκλογές. Γνωστό είναι, βέβαια, πως άμα το προϊόν δεν πουλάει, δεν το σώνει η αλλαγή συσκευασίας.
  • Και ποιοι κλήθηκαν να αντικαταστήσουν το δίδυμο Κικίλια-Κοντοζαμάνη; Ο ακροδεξιός Θ. Πλεύρης και η πανελίστρια των καναλιών Μ. Γκάγκα. Εχουν μεγάλη πλάκα τα παπαγαλάκια της λίστας Πέτσα όταν μιλούν για την… επιστημονική επάρκεια του Πλεύρη! Και ποιο είναι το έσχατο επιχείρημά τους, όταν τους θυμίζουν ότι δικηγόρος είναι; Οτι ήταν… νομικός σύμβουλος του υπουργείου Υγείας επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη (κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων)! Μιλάμε για σπαρταριστή προπαγάνδα. Γελάνε και τα τσιμέντα στην Αριστοτέλους. Τους καταλαβαίνουμε, βέβαια. Τι να πουν, ότι ο Πλεύρης μπήκε στην κυβέρνηση (όπου ήδη βρίσκονταν οι ομόσταβλοί του στο ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης), προκειμένου να αποδυναμωθεί η ομάδα Σαμαρά (στην κυβέρνηση είναι και άλλοι της ίδιας ομάδας, όπως ο Μηταράκης και η Βούλτεψη) και να μπορέσει κάποια στιγμή ο Μητσοτάκης να περάσει από τη Βουλή τα πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Η Γκάγκα είναι γιατρός (συντονίστρια διευθύντρια σε πνευμονολογική κλινική του «Σωτηρία»), όχι όμως και να μας την παρουσιάζουν σαν… ανεξάρτητη. Υποψήφια της ΝΔ ήταν στις τελευταίες εκλογές και ενάμιση χρόνο τώρα, ως πανελίστρια, κάνει προπαγάνδα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής. Και γιατί να πετύχει αυτή εκεί που απέτυχε ο Κοντοζαμάνης, όταν δεν έχει την παραμικρή κυβερνητική εμπειρία, ούτε εμπειρία διοίκησης πέρα από την κλινική ενός νοσοκομείου;

Είναι προφανές ότι τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει στη διαχείριση της πανδημίας. Η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει το ίδιο εγκληματική. Η αλλαγή των προσώπων δεν είναι παρά μια απεγνωσμένη προσπάθεια του Μητσοτάκη να δείξει ότι κάνει… νέα αρχή.

  • Η έκπληξη, βέβαια, ήταν η ανακοίνωση της υπουργοποίησης του απόστρατου Αποστολάκη, σε χωριστό υπουργείο που παίρνει τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική. Ο Αποστολάκης δεν υπήρξε απλώς ο υπουργός Αμυνας που αντικατέστησε τον Καμμένο στην τελευταία κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά ανήκε έκτοτε και στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, ως σύμβουλος του Τσίπρα. Γι’ αυτό και η Κουμουνδούρου αντέδρασε αστραπιαία:

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την “επιτυχή“ διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί “ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε“ και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης. Οποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους».

«Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ» έδωσαν και λεπτομέρειες του παρασκήνιου που προηγήθηκε: «Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της Δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουνότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Ο Αποστολάκης δεν άντεξε την πίεση και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση! Ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε, με νέα ανακοίνωση, να εξάρει τη στάση του ως ανθρώπου που δεν ξεπουλιέται. Μέσα σε ένα δίωρο ο Αποστολάκης μετατράπηκε από πουλητάρι σε… ήρωα!

Το καινούργιο «τουτού» του Κούλη έμεινε από μπαταρία προτού προλάβει να κάνει το γύρο της πλατείας! Η επικαιρότητα κατακλύστηκε από την «υπόθεση Αποστολάκη» και όχι από τον ανασχηματισμό. Πρόκειται, ασφαλώς για πολιτικό φιάσκο. Ο,τι και να κάνει, ό,τι και να πει το Μαξίμου, ό,τι κι αν αποκαλύψει, το φιάσκο θα παραμείνει φιάσκο. Κανένας δεν πρόκειται ν’ ασχοληθεί με τον ασήμαντο Αποστολάκη, τον οποίο άρχισε να «λούζει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον για δειλία. Με τον… αρχηγό των α(χ)ρίστων Μητσοτάκη θα ασχοληθούν όλοι. Οπως αντιλαμβάνεστε, μ’ αυτά θα διασκεδάζουμε τις επόμενες μέρες. Καλό όμως είναι να οργιστούμε, γιατί από άποψη ασκούμενης πολιτικής τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Κι αυτό είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει.

ΥΓ. Θα κλείσουμε διασκεδαστικά, όπως αρχίσαμε. Ηταν Γενάρης του 2019, όταν ο Μητσοτάκης την έπεσε στον Τσίπρα για την υπουργοποίηση Αποστολάκη: «Ποτέ καμιά κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Αμυνας. Κάνατε κάτι αδιανόητο. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν όταν ανέλαβε το υπουργείο ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης. Ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Αμυνας της Χούντας».

Ο Τσίπρας ζήτησε το λόγο (στη Βουλή έγιναν αυτά τα σπαρταριστά) και είπε: «Ζήτησα το λόγο διότι θεωρώ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο αλλά απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις . Συνέκρινε τον  Ευάγγελο Αποστολάκη με το στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη. Είναι μία μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις».

Ο Κούλης, που είχε ήδη αποκτήσει αέρα νικητή, επανήλθε: «Δεν καταλαβαίνετε τι λέω μέσα στον πανικό σας. Είπα ότι ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση υπουργού Αμυνας ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης. Διότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα του διαχωρισμού πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το κάνατε εσείς. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος να αποδεχτεί την πρόταση. Μη μου κουνάτε το δάχτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων».

Η σεμνή τελετή έκλεισε με ένα μνημειώδες tweet του τέως υπουργού και τέως συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου, το οποίο παραθέτουμε όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε, διότι ήταν και προφητικό καθώς μιλούσε για το… πήδημα του βατράχου:

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒασιλική φαμίλια
Επόμενο άρθρο Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Σχετικά Αρθρα

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 19:25

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 08:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

1929: Απεργία λιμενεργατών στον Πειραιά, αιματηρά επεισόδια και συλλήψεις.

1945: Θάνατος Αρη Βελουχιώτη.

1955: Αποτυχημένο πραξικόπημα στην Αργεντινή, 160 νεκροί.

1956: Βόμβα Κυπρίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας σκοτώνει τον υποπρόξενο των ΗΠΑ.

1958: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ιμρε Νάγκι και ο στρατηγός Μαλέτερ.

1960: Είκοσι χιλιάδες αριστεροί καταλαμβάνουν με έφοδο την ιαπωνική βουλή, 870 τραυματίες.

1986: Η φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγει πυρ εναντίον τριών νεαρών σε Ι.Χ. τραυματίζοντας τον ένα, επειδή «κινούνταν ύποπτα» (αποδείχτηκε ότι ήταν μεθυσμένοι).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo