Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο
  • Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής
  • Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη
  • Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων
  • Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η συμφωνία της κόκκινης γαρίδας στην υπηρεσία των εθνικιστικών ανταγωνισμών
Πολιτική

Η συμφωνία της κόκκινης γαρίδας στην υπηρεσία των εθνικιστικών ανταγωνισμών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούν 2020, 00:00

Είναι δυνατόν να είναι ιστορικού χαρακτήρα μια συμφωνία μεταξύ δύο κρατών με βασικό αντικείμενό της το ψάρεμα της κόκκινης γαρίδας;  Ο ιταλός ΥΠΕΞ Λουίτζι ντι Μάιο δεν μίλησε, βέβαια, για ιστορική συμφωνία, αλλά για «σημαντικότατο αποτέλεσμα», φροντίζοντας αμέσως να εξηγήσει τι εννοεί: «αποδεικνύουμε πως στηρίζουμε τα συμφέροντα των αλιέων, σεβόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
 
Η Ιταλία δεν είχε πολιτικό πρόβλημα να υπογράψει συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών της με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στη συγκυρία που είχε δημιουργηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση παρακαλούσε να υπογράψει μια συμφωνία, για να τη χρησιμοποιήσει ως αντίβαρο στην τουρκολιβυκή συμφωνία. Η Ιταλία, που ως ιμπεριαλιστική χώρα έχει συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, κατοχύρωσε πολιτικά τον επιδιαιτητικό της ρόλο. Δεν έμεινε όμως μόνο σ' αυτό. Πήρε και οικονομικά οφέλη, που έχουν να κάνουν με την αλιεία εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Ακόμα και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, αν αυτά επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια, από 6 που είναι σήμερα. Ηταν απαίτηση των ιταλικών (κυρίως από τη Σικελία) αλιευτικών στόλων.
 
Ο Δένδιας υπέγραψε τη ντροπιαστική για ένα ανεξάρτητο κράτος Κοινή Γνωστοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία τα δύο κράτη ζητούν τη μελλοντική τροποποίηση του κανονισμού περί κοινής αλιευτικής πολιτικής ώστε «όταν η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της έως τα 12 ν.μ., να διατηρηθεί η υπάρχουσα αλιευτική δραστηριότητα των ιταλών αλιέων στην περιοχή μεταξύ 6 και 12 ν.μ., η οποία σήμερα αποτελεί διεθνή ύδατα». Χωρίς τσίπα, ο Δένδιας διέρρευσε στα παπαγαλάκια τη «γραμμή»: «τα υπάρχοντα δικαιώματα των ιταλών αλιέων περιγράφονται με σαφήνεια αλλά πλέον περιοριστικά, τόσο ως προς τον αριθμό των σκαφών όσο και ως προς τα είδη που δύνανται να αλιεύσουν, και εξαιρούνται τα είδη που αλιεύουν οι έλληνες αλιείς»! Κανένα πρόβλημα για τους Ιταλούς. Την κόκκινη γαρίδα ήθελαν, αυτή πήραν. Τα λιανόψαρα τα άφησαν στους ψαράδες του Ιόνιου, όπως συνέβαινε και έως τώρα.
 
Για να ολοκληρωθεί ο εξευτελισμός, ο Δένδιας υποχρεώθηκε να ανακοινώσει δημόσια, από το βήμα της κοινής συνέντευξης Τύπου, την άρση των περιορισμών στα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, γεγονός στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο Ντι Μάιο, που αν και πολιτικά πυγμαίος, αισθάνθηκε γίγαντας απέναντι στον εκπρόσωπο μιας περιδεούς κυβέρνησης όπως η ελληνική.
 
Κι ενώ είχε διαμορφωθεί μια ευρύτατη συναίνεση, βγήκε ο Κοτζιάς φορώντας φουστανέλα και προσπάθησε να τους τη χαλάσει, κάνοντας ντόρο μ' αυτό που ήταν γνωστό από παλιότερα. Κάτι νησάκια δεν έχουν πλήρη επήρεια. Οι Στροφάδες έχουν 32% και τα Διαπόντια 70%. Αυτά βέβαια είναι ποσοστά επήρειας αυτών των νησίδων από το 1977, αλλά ο Κοτζιάς θεωρούσε πως η ρύθμιση έπρεπε ν' αλλάξει (πώς; κάνοντας «μπουου» για να τρομάξουν οι Ιταλοί, που δεν είχαν καμιά καούρα να υπογράψουν τη ρύθμιση; «Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα τη βρει η χώρα μπροστά της», κατήγγειλε στεντορεία τη φωνή. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «υποτάχθηκε συμφωνώντας σε επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ». Εντάξει, όλοι κατάλαβαν ότι έχει προσωπικούς λόγους. Τον είχαν πει προδότη για τις Πρέσπες, να μην πάρει λίγο από το αίμα του πίσω;
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δείξει ότι βρίσκεται στο εθνικό μέτωπο αλλά με τη δική του γραμμή, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Οχι παντού (το τουρκικό casus belli καθιστά απαγορευτική κάθε τέτοια κίνηση στο Αιγαίο), αλλά εκεί που είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού το είχε σχεδιάσει, γιατί δεν το έκανε; Ολοι θυμόμαστε ότι φεύγοντας από το ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς παρέδωσε δημόσια στον Τσίπρα σχέδιο προεδρικού διατάγματος, πανηγυρίζοντας ότι «μεγαλώνουμε την πατρίδα μας», ότι το ελληνικό κράτος πετυχαίνει «επέκταση της κυριαρχίας της χώρας, πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, από τότε που πήραμε τη Δωδεκάνησο»! Ο Τσίπρας το πήρε όλος χαμόγελο, δήλωσε ότι «η χώρα επεκτείνεται με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς και αποτελεί ένα μέρος των στρατηγικών που εμπνεύστηκε, μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε και θα υλοποιούμε και από εδώ και στο εξής, η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σταδιακά ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας», και το παρέδωσε στον Κατρούγκαλο με την εντολή «κοίταξε μη γίνει καμιά μαλακία». Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ και του υπενθύμισε ότι το casus belli εξακολουθεί να ισχύει, οι Τσιπραίοι ανακοίνωσαν ότι τα 12 μίλια δε θα θεσπιστούν με προεδρικό διάταγμα αλλά με νόμο και ο νόμος… δεν κατατέθηκε ποτέ. «Δεν προλάβαμε», λέει τώρα ο Κατρούγκαλος, προκαλώντας γέλιο. Αφού τα είχε όλα έτοιμα ο Κοτζιάς, γιατί δεν το πήγαν αμέσως στη Βουλή; Να σας πούμε εμείς γιατί. Ο Κοτζιάς είχε περιλάβει και περιοχές για τις οποίες θα αντιδρούσε η Τουρκία. Από την άλλη, υπήρχε από παλιά διχογνωμία στο ελληνικό «βαθύ κράτος» για το αν θα έπρεπε να γίνει σταδιακή επέκταση στα 12 μίλια. Η ισχυρότερη μερίδα θεωρούσε ότι αν γίνει επέκταση στα 12 μίλια μόνο στην πλευρά του Ιόνιου, θα ήταν σαν η Ελλάδα να παραδέχεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.  Γι' αυτό ο Τσίπρας έδωσε εντολή τότε να τ' αφήσουν, ενώ τώρα -με το γνωστό θράσος που διακρίνει τους συριζαίους- ζητά από τη ΝΔ να το κάνει.
 
Η Τουρκία, πάντως είχε δηλώσει τότε: «Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε ενέργειες για τις οποίες δεν υπάρχει διμερής συμφωνία στο Αιγαίο, στο οποίο έχουμε κοινές ακτές». Προσέθετε, δε, ότι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση της 8ης Ιουνίου 1995 έχει εκδώσει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίες «βρίσκονται ακόμη σε ισχύ» (το casus belli δηλαδή). «Οι απόψεις μας και οι προειδοποιήσεις μας επί του θέματος μεταφέρθηκαν επίσης στον έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα», κατέληγε η γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.
 
Ο Τσαβούσογλου, που αποδεικνύεται άριστος διπλωμάτης, πιάστηκε αμέσως από τις δηλώσεις Κοτζιά, σημειώνοντας ότι η ελληνοϊταλική συμφωνία «αποτελεί μια σημαντική συμφωνία, όσον αφορά την εξέλιξη των γεγονότων», καθώς «μέχρι τώρα, η Ελλάδα ήθελε τα νησιά και οι βράχοι να θεωρούνται “ηπειρωτική χώρα”», ενώ στη συμφωνία με την Ιταλία «η Ελλάδα σε τρία νησιά –στην Κεφαλονιά, στις Στροφάδες και τους Οθωνούς– δεν έδωσε πλήρη επήρεια, γι’ αυτό και κατηγόρησε τη συμφωνία αυτή ο Νίκος Κοτζιάς».
 
Κάνοντας ρελάνς, ο Πέτσας απάντησε ότι η συμφωνία «επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», ενώ τα κυβερνητικά παπαγαλάκια άρχισαν να φωνάζουν χαρούμενα ότι ο Τσαβούσογλου, κάνοντας αναφορά σε μειωμένη επήρεια τριών νησιών, παραδέχεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Ο Τσαβούσογλου ούτε βλάκας είναι ούτε άσχετος. Μπορεί η Τουρκία να ανακοινώνει έρευνες «ξυστά» από ελληνικά νησιά, εκεί που έχει συμφωνήσει ΑΟΖ με τη Λιβύη, εκείνο που θέλει όμως είναι να μπει στο παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου, από το οποίο την είχε εξαιρέσει τα τελευταία χρόνια το κουαρτέτο Ισραήλ-Ελλάδα-Αίγυπτος-Κύπρου. Το μήνυμα που έστειλε ο Τσαβούσογλου είναι ευανάγνωστο: «Θεωρείτε ότι σας αδικούμε με τη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ με τη Λιβύη, στερώντας υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ από τα νησιά σας; Ελάτε να το συζητήσουμε. Αλλά θα συζητήσουμε και πόση επήρεια θα έχουν αυτά τα νησιά, ώστε να μην καταστεί η Τουρκία, με τόση ακτογραμμή, χώρα χωρίς ΑΟΖ».
 
Οι εθνικιστικοί ανταγωνισμοί βρίσκονται στο φόρτε τους και θα ζήσουμε πολλά επεισόδια ακόμα, με τους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές σε ρόλο διαιτητή-επικυρίαρχου.
 
 
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΨήνουν «δουλειές»
Επόμενο άρθρο Δυο μέτρα και δύο σταθμά

Σχετικά Αρθρα

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

Εργατικά 20 Οκτ 2026, 09:39

Το λες και χαριστική βολή

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 19:23

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 13:39

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

Πολιτική 17 Οκτ 2026, 18:53

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

Πολιτική 16 Οκτ 2026, 15:12

Ηamlet, the comedy

Πολιτική 15 Οκτ 2026, 11:53
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
Πολιτική

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

19 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτισμός

Σκίτσο για τη Γάζα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του World Press Cartoon 2026

19 Οκτ 2026, 11:39
Διεθνή

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

19 Οκτ 2026, 11:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ποιοι και γιατί φοβούνται το ακριβές ρεπορτάζ μας από τις δίκες των λαμόγιων του ΟΠΕΚΕΠΕ;

18 Οκτ 2026, 21:35
Διεθνή

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

18 Οκτ 2026, 13:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

Ημέρα στατιστικής.

Ημέρα κατά της οστεοπόρωσης.

Ημέρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ημέρα «μακεδονικού αγώνα».

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1944).

Κένυα: Ημέρα Jomo Kenyatta.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.

1967: Ανακαλύπτεται στην πλατεία Κολωνακίου αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη.

1969: Πρώτη εμφάνιση οργάνωσης «20 Οκτώβρη» με βόμβα σε κάδο απορριμμάτων στη Δεξαμενή.

1977: Απόπειρα εμπρησμού των αποθηκών της AEG, δολοφονία του Χρήστου Κασίμη (Ρέντη).

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο της Πάτρας.

1986: Βόμβα στο ΙΔ’ αστυνομικό τμήμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo