Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
  • Σαν σήμερα 14 Αυγούστου
  • Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»No Polιtica, εθνικισμός και πράσινες μπασκετικές μπίζνες
Αθλητισμός

No Polιtica, εθνικισμός και πράσινες μπασκετικές μπίζνες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Σεπ 2024, 07:37

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι εθνικιστής, δεν κρύβει τις απόψεις του και συχνά πυκνά αναφέρεται στο ελληνικό αθλητικό ιδεώδες, στο εθνικό συμφέρον, στις αξίες και αρχές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και σε λοιπές εθνικιστικές παπαριές. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι καπιταλιστής και όπως συμβαίνει με κάθε καπιταλιστή που σέβεται τον εαυτό του, έχει τις επιχειρηματικές του μπίζνες και την εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους πάνω απ’ όλα, πάνω και από την ομάδα και από την πατρίδα. Γι’ αυτό και αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να προσλάβει τον Εργκίν Αταμάν και να του παραδώσει τα «κλειδιά» της ομάδας, παρά το γεγονός ότι ο τούρκος προπονητής είναι προσωπικός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ντούρος εθνικιστής. 

Ο Αταμάν είχε όλα τα εχέγγυα για να δώσει «σάρκα και οστά» στο επιχειρηματικό project του Γιαννακόπουλου για την ολική επαναφορά των πράσινων στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, κατά συνέπεια το αβυσσαλέο μίσος που χωρίζει τους έλληνες και τούρκους εθνικιστές έδωσε τη θέση του στην ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης των δυο λαών και τη συμβολή του αθλητισμού στην εδραίωση της φιλίας και της ειρήνης. 

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αξιολογήσουμε τη στήριξη της πράσινης ΚΑΕ και των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού στον Εργκίν Αταμάν για όσα διαδραματίστηκαν στο φιλικό αγώνα Παναθηναϊκός – Μακάμπι σε τουρνουά στην Κύπρο.  

Στο πέταλο των οπαδών του Παναθηναϊκού υπήρχε ένα πανό με το σύνθημα: «50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ» και υπογραφή ΚΥΠΡΟΣ ΘΥΡΑ 13. Ο Αταμάν, σαν ντούρος εθνικιστής, δεν μπορούσε να ανεχτεί το σύνθημα του πανό και να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία συνεχίζοντας να κοουτσάρει την ομάδα του. Αξιοποιώντας τους κανονισμούς, επεδίωξε και πήρε δυο τεχνικές ποινές με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγωνιστικό χώρο και να φύγει από το γήπεδο. Φρόντισε μάλιστα να δείξει την ενόχλησή του για το πανό, βγάζοντας μια ανακοίνωση με την οποία εξηγούσε το λόγο που τον ώθησε να προβεί στη συγκριμένη «διαμαρτυρία».  

Η ανακοίνωση του τούρκου προπονητή ανέφερε: «Εγώ ο Εργκίν Αταμάν, ως o προπονητής του Παναθηναϊκού στη θρυλική περσινή σεζόν, στήριξα το τουρνουά καθώς πίστευα ότι θα συμβάλει στην «φιλία και ειρήνη» και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα. Την πρώτη μέρα στο αεροδρόμιο μας υποδέχθηκαν θερμά. Η αγάπη στα μάτια των ανθρώπων με έκανε πολύ ευτυχισμένο. Κατά τη διάρκεια υπογραφής αυτόγραφων γνώρισα εκατοντάδες οπαδούς του μπάσκετ. Αυτή η ατμόσφαιρα φιλίας και ειρήνης ήταν πολλά υποσχόμενη για όλους μας. Χθες όμως, στο γήπεδο που πρέπει να κυριαρχεί ο αθλητισμός και η φιλία, αναρτήθηκε ένα πανό πολιτικού περιεχομένου από μια μικρή ομάδα ατόμων που δεν μπορεί να συγκριθεί με την φιλοξενία που βλέπουμε εδώ. Εξέφρασα την αντίδρασή μου στην κατάσταση αυτή με τον πιο εμφατικό τρόπο ώστε να επιστήσω την προσοχή σε αυτή την κατάσταση. Τα γήπεδα είναι τόπος φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής. Ξέρω ότι οι άνθρωποι που άνοιξαν αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει αγάπη σε μένα και την ομάδα από την πρώτη ημέρα εδώ. Θα υπάρχει πάντα ένας ξεχωριστός δεσμός ανάμεσα σε εμάς και αυτά τα άτομα. Επομένως, ό,τι κι αν συμβεί η αγάπη μου για όλους τους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ εδώ θα είναι πάντα η ίδια. Γιατί το πιο δυνατό πράγμα που μας ενώνει είναι η αγάπη που μοιραζόμαστε για το μπάσκετ. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα κερδίζουν… Εργκίν Αταμάν».

Με μια απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης καταλαβαίνουμε ότι ο Αταμάν έχει συγκροτημένη πολιτική άποψη και είναι ντούρος εθνικιστής και γι’ αυτό εκνευρίστηκε από το πανό και έφυγε από το γήπεδο. Διαφορετικά δεν θα «σήκωνε» τόσο πολύ την ενέργεια των οπαδών του Παναθηναϊκού, θα συνέχιζε να κοουτσάρει την ομάδα και μετά το τέλος του αγώνα θα εξέφραζε την διαφωνία του για την τοποθέτηση του πανό στην εξέδρα. Αντ’ αυτού, επέλεξε να απάντηση στην πρόκληση των πράσινων οπαδών και να φύγει (μέσω των τεχνικών ποινών) από τον αγωνιστικό χώρο. 

Είναι σίγουρο ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού (κύπριοι εθνικιστές, προφανώς) που σήκωσαν το πανό, δεν είχαν υπολογίσει σωστά τα δεδομένα. Πίστεθυαν ότι ο Αταμάν θα έκανε ψιλοκομμένο τουμπεκί, προκειμένου να μην έρθει σε κόντρα με τον Γιαννακόπουλο, ρισκάροντας τις σχέσεις του με τον τελευταίο και την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι όσο ο Αταμάν φέρνει καλά αποτελέσματα στο γήπεδο και εξασφαλίζει κέρδη στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, θα μένει στο απυρόβλητο και θα έχει τη στήριξή του, ακόμα και όταν οι πολιτικές του απόψεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές απόψεις του προέδρου.

Τρανή απόδειξη είναι η ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ, η οποία αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έχει επί χρόνια αποδείξει ότι αποτελεί μια γνήσια πατριωτική ομάδα, μια αδιαμφισβήτητη πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού παγκοσμίως, η οποία πορεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον στηρίζοντας αδιάλειπτα τους Έλληνες αθλητές, αποτελώντας το βασικό κορμό της Εθνικής ομάδας και μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε τόπο του πλανήτη τις ελληνικές αξίες και αρχές. Δεν ελληνοποιεί, όπως χωρίς μέτρο πράττουν άλλοι αποπροσανατολίζοντας εκ των υστέρων με ιδιοτελή κίνητρα, δεν προσβάλλει τη χώρα της με ενέργειες που στοχεύουν σε εφήμερο κέρδος, δεν καπηλεύεται την εθνική μας ταυτότητα χρησιμοποιώντας την κατά το δοκούν. Με περηφάνια και ιδιαίτερο ηθικό χρέος εδώ και δεκαετίες, η οικογένειά μας φιλοξενεί παίκτες και προπονητές από κάθε χώρα, από κάθε υπηκοότητα και φυλή. Καθένας μας έχει το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει, να πρεσβεύει οποιαδήποτε πολιτικοκοινωνική αντίληψη και θέση, να πορεύεται με το δικό του αξιακό κώδικα και τις προσωπικές του αντιλήψεις, αλλά με κάθε τρόπο και αφορμή θα τονίζουμε ότι η ομάδα είναι πέρα και πάνω από καθετί ατομικό, κάθε προσωπική θέση και άποψη, η ομάδα είναι πέρα και πάνω από όλους μας. Παράγοντες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι οφείλουμε να υπηρετούμε το αθλητικό ιδεώδες και μόνο. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει και όλοι έχουμε ηθική υποχρέωση στην ιστορία και το μέλλον μας να παραμένουμε πιστοί στο αθλητικό πνεύμα και τα ιδανικά του. Ως ο ιστορικότερος καλαθοσφαιρικός σύλλογος στην Ελλάδα και την Ευρώπη πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι και πρέπει να παραμείνει μια κοινωνία που προωθεί τη συνύπαρξη, την επικοινωνία, την αδερφοσύνη. Δεν ανεχόμαστε το παραμικρό περιθώριο παρέκκλισης από αυτό. Η ΟΜΑΔΑ, ο προπονητής μας, οι οπαδοί μας και όλοι εμείς είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά και δεν μπορεί να μας κουνήσει τίποτα. Ουδείς μπορεί να διαταράξει τη σχέση αυτή».

Είναι ξεκάθαρο ότι για τον Γιαννακόπουλο η προστασία της μπίζνας που έχει στήσει με πυρήνα την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού είναι πρωταρχικής σημασίας και αυτό αποτυπώνεται στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης. Για το λόγο αυτό «άδειασε» όλους όσους, εντός και εκτός ομάδας, ασκούσαν κριτική στον Αταμάν και τον εγκαλούσαν για τις «ανθελληνικές» του απόψεις. 

Οσο ο τούρκος προπονητης με τα νικηφόρα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο, διασφαλίζει τα κέρδη και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα θα έχει την πλήρη στήριξή του Γιαννακόπουλου και τίποτα δεν θα μπορέσει να διαταράξει τη σχέση τους. Ολα τα υπόλοιπα, περί πατριωτικής ομάδας, εθνικού συμφέροντος, ηθικών αξιών, εθνικής ταυτότητας και ηθικού χρέους προς τη χώρα είναι μακακίες για να περνάει η ώρα. 

Κος Πάπιας

ΥΓ1. Δυστυχώς, ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τόσο στο φιλικό αγώνα με τη Μακάμπι στο τουρνουά στην Κύπρο όσο και στο τουρνουά–μνημόσυνο που έγινε στο Καλλιμάρμαρο στην μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, στο οποίο συμμετείχε η Μακάμπι, που είναι η αγαπημένη ομάδα του σιωναζιστικού στρατού, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση αποδοκιμασίας από τους πράσινους οπαδούς. Ούτε μια σημαία της Παλαιστίνης στην εξέδρα, ούτε ένα σύνθημα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης που μάχεται με το όπλο στο χέρι για την ελευθερία του, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος. 

Είναι ξεκάθαρο, όσον αφορά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, ότι ο Γιαννακόπουλος τα έχει βρει με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και η περίοδος μεγάλης έντασης μεταξύ των δυο πλευρών ανήκει στο παρελθόν. Ο πράσινος πρόεδρος έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση με το project αναβάθμισης του ΟΑΚΑ και έχει ξοδέψει αρκετά φράγκα για να δημιουργήσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα που φιλοδοξεί να πάρει τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε ανταπόδοση οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας εξασφαλίζουν στον πρόεδρο την αναγκαία ηρεμία στην εξέδρα, προκειμένου η επένδυση του να έχει τα προσδοκόμενα οφέλη. 

Σε αντίθεση με τους οπαδούς του Αρη, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την απόφαση της κιτρινόμαυρης διοίκησης να διεξαχθεί φιλικό με την Χαποέλ Τελ Αβίβ, 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 

Οπαδοί προς διοίκηση ΚΑΕ Αρης: Μην ξεπλένετε τη γενοκτονία των Παλαιστίνιων!

Aδειο το «Αλεξάνδρειο» στη φιέστα ξεπλύματος των σιωναζιστών

οι πράσινοι οπαδοί έκλεισαν τα μάτια στην πραγματικότητα, υποτάχτηκαν στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Γιαννακόπουλου και με τη στάση τους «ξέπλυναν» τα εγκλήματα των σιωναζιστών ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει την πλήρη εφαρμογή του «No Politica», αφού πλέον οι πράσινοι οπαδοί θα ασχολούνται στην εξέδρα μόνο με την ομάδα, αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε ενέργεια ή πολιτική άποψη που μπορεί να δυσαρεστήσει τον πρόεδρο. 

ΥΓ2. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τη συμπεριφορά του, το ιδιαίτερο στυλάκι του και τον τρόπο που διαχειριζόταν την κόντρα του με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αντιμετωπίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων σαν ο κακομαθημένος γιος, ο οποίος σπαταλούσε την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του. Αν δεν μείνουμε στην πρώτη εντύπωση και αξιολογήσουμε πιο προσεκτικά τις κινήσεις του και τα επιχειρηματικά του σχέδια, θα δούμε ότι είναι ένας ικανός καπιταλιστής που διαχειρίζεται με έξυπνο τρόπο τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Η απόφασή του να διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο το 6ο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση, η οποία εξασφάλισε τεράστια προβολή του Παναθηναϊκού σε παγκόσμιο επίπεδο  και αρκετά φράγκα για το ταμείο της ομάδας. Αν τη δούμε με τη ματιά ενός «σκληροπυρηνικού» τεχνοκράτη, κατάφερε να «αναβαθμίσει» σε ένα σπάνιο αθλητικό event το μνημόσυνο του πατέρα του. Δείχνει επίσης ότι δεν έχει όρια και ενδοιασμούς και γι΄ αυτό είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τους ανταγωνιστές του. 

ΥΓ3. Η ατάκα του αμερικανού διαφημιστή, Fred Barnard, «μια εικόνα χίλιες λέξεις», βρίσκει τη δικαίωσή της στο φωτομοντάζ που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο. Ο δημιουργός του θέλησε να τρολάρει τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού για τη συγνώμη τους προ τον Αταμάν σχετικά με το πανό που σηκώθηκε στην Κύπρο και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο Τι Δυτική Οχθη, τι Γερμανία

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

Πορτογαλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1385).
Πακιστάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).
Μπαχρέιν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).
1909: Στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί.
1941: Συστήνονται ειδικά δικαστήρια εναντίον των κομμουνιστών στη Γαλλία.
1949: Εκτελούνται ο πρόεδρος Χουσνί Ζαγίμ και ο πρωθυπουργός Μόχσεν αλ-Μπαράλι της Συρίας μετά από νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.
1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.
1956: Πεθαίνει ο Bertolt Brecht.
1974: «Αττίλας 2» στην Κύπρο – Αποχωρεί η Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
1988: Μέλη της 17Ν εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα και αφού κλειδώνουν αστυνομικούς στο κρατητήριο αφαιρούν όπλα και πυρομαχικά.
1994: Συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο Κάρλος (Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες).
1996: Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού στην πράσινη γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από τούρκους στρατιώτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo