Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σταυροβελονιά με 48 λέξεις
  • Σαν σήμερα 14 Ιούλη
  • Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ
  • H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ
  • Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;
  • Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ο Μητσοτάκης ξαναζεί
Εργατικά

Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

Ο Μητσοτάκης ξαναζεί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μαρ 2009, 00:00

Μόνο με το περιβόητο 0+0=14%, που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1992 μπορούν να συγκριθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση Καραμανλή. Αν θέλουμε να περιγράψουμε με λίγα λόγια την ουσία αυτών των μέτρων, θα λέγαμε ότι καταργείται η διαδικασία της ετήσιας αναπροσαρμογής των μισθών και των συντάξεων με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή και αντικαθίσταται από μια επιδοματική πολιτική πτωχοκομείου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Παπαθανασίου, το 69.2% των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα πάρει δεκάρα τσακιστή ως αύξηση για το 2009. Το 11.3% θα πάρει αντί για αύξηση ένα εφάπαξ φιλανθρωπικό βοήθημα 300 ευρώ. Το 19.5% αντί για αύξηση θα πάρει εφάπαξ φιλανθρωπικό βοήθημα 500 ευρώ. Επίσης, δεν θα δοθεί καμιά αύξηση σε όλα τα επιδόματα που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ δεν θα ενσωματωθεί το κίνητρο απόδοσης στο βασικό μισθό, μολονότι αυτό έχει θεσπιστεί με νόμο (θα γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί την προηγούμενη).

Οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Απασχόλησης (όχι μόνο οι συνταξιούχοι του Δημοσίου), που παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.100 ευρώ δεν θα πάρουν καμιά αύξηση. Οσοι παίρνουν σύνταξη από 800 μέχρι 1.100 ευρώ θα πάρουν εφάπαξ φιλανθρωπικό βοήθημα 300 ευρώ. Οσοι παίρνουν σύνταξη μέχρι 800 ευρώ θα πάρουν φιλανθρωπικό βοήθημα 500 ευρώ. Από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, για τους οποίους ο Παπαθανασίου έδωσε στοιχεία, το 50.8% δεν θα πάρει τίποτα, το 20% θα πάρει 300 ευρώ και το 29.2% θα πάρει 500 ευρώ.

Η κατάργηση της αύξησης για την πλειοψηφία και η αντικατάστασή της με φιλανθρωπικό βοήθημα για τη μειοψηφία δεν είναι μόνο ένα έκτακτο μέτρο για το 2009, αλλά θα επιβαρύνει αρνητικά την ωρίμανση των μισθών και το 2010 και τα επόμενα χρόνια, αφού χάνεται εντελώς για όλους το ποσοστό αύξησης μιας χρονιάς. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους.

Επίσης, ο Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την ΑΔΕΔΥ σε «διάλογο για τη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο για όσους προσλαμβάνονται από την 1.1.2010 και μετά». Σκοπεύουν, δηλαδή, να επεκτείνουν και στο στενό δημόσιο τομέα αυτό που νομοθέτησαν για τις ΔΕΚΟ. Το διαχωρισμό των εργαζόμενων σε «παλιούς» και «νέους», με τους «νέους» να έχουν ψαλιδισμένα μισθολογικά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το 2009 θα γίνουν μόνο 12.000 προσλήψεις μονίμων, ενώ το 2008 συνταξιοδοτήθηκαν 21.925. Η πλάκα είναι πως μόνο ο Αβραμόπουλος ανακοίνωσε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τη Δευτέρα, βγαίνοντας από το Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Καραμανλή! Μιλάμε, δηλαδή, για χοντρό δούλεμα.

Για να δείξει ότι τάχα η κυβέρνηση «εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο», στο πλαίσιο του οποίου «καταβάλλεται μια συστηματική προσπάθεια για να επιμεριστεί κατά τρόπο κοινωνικά δίκαιο το κόστος από την οικονομική κρίση», ο Παπαθανασίου ανακοίνωσε και κάποια μέτρα εφάπαξ φορολόγησης ορισμένων υψηλών εισοδημάτων. Για δηλωθέντα το 2008 συνολικά ατομικά εισοδήματα   μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ ο έκτακτος φόρος θα είναι  1.000 ευρώ, για εισοδήματα μεταξύ 80.000 και 100.000 ευρώ 2.000 ευρώ, για εισοδήματα μεταξύ 100.000 και 150.000 ευρώ 3.000 ευρώ και για εισοδήματα πάνω από 150.000 ευρώ 5.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση έσπευσε να δώσει αναλυτικά στοιχεία γι’ αυτόν τον έκτακτο φόρο. Θα επιβληθεί σε 128.000 φυσικά πρόσωπα και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα είναι 274 εκατομ. ευρώ. Δεν έδωσε, όμως, στοιχεία για το συνολικό ποσό που θα εξοικονομηθεί από μισθούς και συντάξεις. Με κουτοπονηριά παρέπεμψε στο μέλλον, ενώ είναι βέβαιο πως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστήριου μπορούσαν άμεσα να κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς. Ομως, η σύγκριση των δύο ποσών θα ήταν καταλυτική. Θα αποδεικνυόταν απτά ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, που εξακολουθεί να θησαυρίζει και στις συνθήκες της κρίσης.

Απροκάλυπτα κυνικός ο Παπαθανασίου, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αυξάνει τη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών, απάντησε: «Θέλουμε να έχουμε επιχειρήσεις, οι οποίες να πηγαίνουν καλά για να δημιουργούν θέσεις εργασίας.  Εκεί όπου υπάρχουν μεγάλα εισοδήματα σε άτομα, σε φυσικά πρόσωπα, εκεί υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση. Αλλά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, επαναλαμβάνω, η προσπάθεια είναι να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις να πάνε καλύτερα, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη απειλή αυτής της κρίσης που είναι η απώλεια θέσεων εργασίας». Οι καπιταλιστές, βέβαια, όταν πέφτει ο κύκλος εργασιών, κάνουν απολύσεις, ανεξάρτητα από το φόρο που πληρώνουν. Δεν κρατούν τους εργάτες όταν δεν μπορούν να τους ξεζουμίσουν. Τα κέρδη που σοδειάζουν, όμως, φορολογούνται με τον εξευτελιστικό φόρο του 20%. Ο έκτακτος φόρος θα αφορά μόνο τα υπόλοιπα εισοδήματά τους και γι’ αυτό πρόκειται για αστείο ποσό.

Ο Καραμανλής ήθελε τα μέτρα για να πάει στην εαρινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ και να τα δείξει στα μεγάλα αφεντικά. Τα υπόλοιπα θα τ’ ακούσουμε στη συνέχεια, αφού ο Παπαθανασίου αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, για να μην του πού-με «είχες πει άλλο», όπως είπε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

Με τη θέλησή τους…
Επόμενο άρθρο

Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

Αντίσταση στις απολύσεις

Σχετικά Αρθρα

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

Γαλλία : Ημέρα της Βαστίλης (εθνική γιορτή).

Ιράκ: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

Κιριμπάτι: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1921: Καταδικάζονται σε θάνατο οι Σάκο και Βανζέτι.

1969: Εκρηξη βόμβας στα χέρια του καθηγητή Σάκη Καράγιωργα τραυματίζει τον ίδιο και οδηγεί στην εξάρθρωση της ΔΑ.

1971: Βόμβα (ΛΕΑ) στην αίθουσα διαλέξεων της ελληνοαμερικανικής ένωσης.

1972: Μάχες IRA – στρατού στο Μπέλφαστ, εννιά νεκροί.

1977: Βόμβα στην «American Express» στην οδό Ευριπίδου και αποτυχημένη απόπειρα στην ίδια τράπεζα στον Πειραιά, εμπρησμός αυτοκινήτου Βορειοαμερικάνου), βόμβα σε «Πι Εξ» που δεν εξερράγη (ΕΛΑ).

1992: Ρουκέτα κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, νεκρός ο 22χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    17Ν
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Εφετείο 17Ν
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    ΕΛΑ
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Ποιοι είμαστε
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Επικοινωνία
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Όροι χρήσης
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Ποιοι είμαστε
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Επικοινωνία
  • Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Παγώνουν μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo