Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Βατερλό του «απολιτικού» Βιμ Βέντερς και της Μπερλινάλε
  • Τζαμάλα
  • Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη
  • Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα
  • Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»
  • Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ απαγγιστρωθεί από τον Μπελέρι
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ απαγγιστρωθεί από τον Μπελέρι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μαρ 2024, 13:25

Η αντίδραση του Φρέντι Μπελέρι, μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση δύο ετών, ήταν αναμενόμενη. Μίλησε για «δίκη-παρωδία» και δήλωσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα του για λογαριασμό των συμπολιτών του (πώς λέμε «για την κακομοίρα τη μάνα μου»;), οι οποίοι θεωρούν την καταδίκη του… κίνδυνο για τις περιουσίες τους. 

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπελέρι: «Ηταν μια δίκη-παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με “διορισμένη” δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα. Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για δικαιοσύνη και δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Εχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης».

Εστειλε και από μια επιστολή στον πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αλβανία και στον επιτετραμένο πρέσβη των ΗΠΑ, για να δηλώσει θύμα «παράνομων αστυνομικών ενεργειών, υποκινούμενων από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Εντι Ράμα» προς το πρόσωπό του. 

Η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν είδηση, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών εγκατέλειψε κάθε καταγγελτικό τόνο και εξέφρασε… ανησυχίες: «Η καταδικαστική απόφαση εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας», γράφει η ανακοίνωση. Αμέσως μετά περιορίζει το θέμα στο… ύψος της ποινής, αναφέροντας ότι «η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος»! Στο τέλος, εκφράζει… εμπιστοσύνη στο αλβανικό δικαστικό σύστημα, δηλώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας»!

Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης άκουσε τελικά την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (άνθρωπο της «οικογένειας»), που το διπλωματικό ρεπορτάζ την έφερε εδώ και καιρό να εισηγείται να πέσουν οι τόνοι και να απαγγιστρωθεί η κυβέρνηση από την υπόθεση Μπελέρη. Για πολύ καιρό ο Μητσοτάκης παρίστανε τον νταή απέναντι στον Ράμα, διαπίστωσε όμως στην πράξη ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές θέλουν τον Ράμα στην Αλβανία και αδιαφορούν για το ποιος θα βγει δήμαρχος σε μια αλβανική κωμόπολη. Ετσι, οι απειλές του Μητσοτάκη δεν τρόμαξαν τον Ράμα, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από την… ανεξαρτησία της αλβανικής Δικαιοσύνης, παρουσιάζοντας δημόσια πειστικά για τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές -όπως αποδείχτηκε- επιχειρήματα: «Στη φυλακή έχουν πάει πολλοί δήμαρχοι, ακόμα και από το δικό μου κόμμα. Γιατί πρέπει να γίνει εξαίρεση για τον Μπελέρι;»

Ετσι, ο Μητσοτάκης αποφάσισε να παρατήσει τον Μπελέρι στην αλβανική Δικαιοσύνη, «προβλέποντας σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας». Τίποτα πέραν αυτού. Για να κρατήσει κάποια προσχήματα εξέφρασε «ανησυχίες για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας». Δε γίνεται, όμως, να αμφισβητείται η αντικειμενικότητα στον πρώτο βαθμό και να προσδοκάται φουλ αντικειμενικότητα στο δεύτερο βαθμό, από τον ίδιο δικαστικό μηχανισμό που μέχρι πρότινος τον κατηγορούσαν ως υποχείριο του Ράμα. Απλά, εγκαταλείπουν τον Μπελέρι με… στιλ, κρίνοντας ότι ποντάρισαν σε λάθος χαρτί και πως δεν τους συμφέρει να αναλώνουν διπλωματικό κεφάλαιο σε μια υπόθεση που ο Ράμα τους κρατάει απ’ τ’ αρ@@@ια.

Οσο για την ποινή, το μέγεθός της είναι αυτό που προδιαγράφει την έκπτωση του Μπελέρι από το δημαρχιακό αξίωμα και την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στη Χιμάρα. Αν η ποινή ήταν ένας χρόνος, ο Μπελέρι θα αποφυλακιζόταν και θα πήγαινε να ορκιστεί δήμαρχος. Με τα δύο χρόνια παραμένει στη φυλακή, σε λίγους μήνες θα γίνει και το εφετείο, θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις εκλογές χωρίς να έχει ορκιστεί δήμαρχος ο εκλεγείς Μπελέρι και οι εκλογές θα επαναληφθούν. Τι θα μπορεί να πει ο Μητσοτάκης (ότ)αν το εφετείο επικυρώσει την καταδίκη; Τα ίδια; «Ας πάει ο Μπελέρι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» θα είναι η απάντηση του Ράμα.

Αδιέξοδο για τον Μητσοτάκη, καθώς ο Ράμα εμφανίζεται ως… ευλαβής έναντι της «ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» και η ελληνική κυβέρνηση ως αυθάδης, που ζητά ειδική μεταχείριση για κάποιον δικό της, που ασκεί διπλωματική πίεση για να μην κάνουν οι αλβανοί δικαστές το καθήκον τους. Ο Μητσοτάκης, με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές παγερά αδιάφορους, αισθάνθηκε ότι βαδίζει προς απόλυτο εγκλωβισμό για μια ασήμαντη υπόθεση. Γι’ αυτό και επελέγη η τακτική «την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια».

Υπάρχει και ο Σαμαράς, όμως, που δεν τους αφήνει ν’ αγιάσουν. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, έσπευσε να κάνει δική του δήλωση: «Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη»! Η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Επειδή έρχονται ευρωεκλογές και η κάθε είδους Ακροδεξιά (ιδιαίτερα ο Βελόπουλος) καραδοκεί και ο Σαμαράς ρίχνει νερό στο μύλο της, ανατέθηκε στον Βορίδη να βγει σήμερα στο ΟΡΕΝ και να ξαναρχίσει τα νταϊλίκια. «Υπάρχει όντως θέμα κράτους δικαίου» στην Αλβανία και γι’ αυτό, όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, ο Έντι Ράμα δεν εκλήθη. «Η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», η ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία έχει παγώσει (πότε έγινε αυτό;) και η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο στην ένταξη της Αλβανίας. Κουβέντες του αέρα από έναν ακροδεξιό που χρησιμοποιείται ως αντίβαρο σε Βελόπουλους, Νατσιούς και Κασιδιαραίους. Η επίσημη θέση είναι αυτή που διατύπωσε το ΥΠΕΞ και όχι αυτά που λέει ο κάθε Βορίδης στα πρωινάδικα.

ΥΓ. Κυκλοφορούν φήμες ότι ο Μητσοτάκης εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του περιβόητου Φαήλου Κρανιδιώτη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Επειδή αυτό το φυντάνι της Ακροδεξιάς υπήρξε (το πιθανότερο είναι ακόμα) κολλητός του Σαμαρά, ίσως το «ντιλ» «γαληνέψει» τον τελευταίο και παράλληλα δημιουργήσει ένα φράγμα ανάσχεσης της διαρροής ψήφων προς Βελόπουλο. Και μη ρωτήσετε πώς θα δικαιολογηθεί μια τέτοια συνεργασία. Εχουν δικαιολογηθεί και χειρότερα.

Εκτύπωση 🖨
ΜΠΕΛΕΡΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 6 Μάρτη
Επόμενο άρθρο Ο Στάλιν, το ρωσικό προλεταριάτο και οι ιμπεριαλιστές πολιτικοί της σύγχρονης Ρωσίας

Σχετικά Αρθρα

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

Πολιτική 21 Φεβ 2026, 07:23

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Πολιτική 20 Φεβ 2026, 21:27

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Πολιτική 17 Φεβ 2026, 21:56

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Το Βατερλό του «απολιτικού» Βιμ Βέντερς και της Μπερλινάλε

23 Φεβ 2026, 09:20
Κόντρες

Τζαμάλα

23 Φεβ 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

23 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα

22 Φεβ 2026, 09:22
Διεθνή

Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»

22 Φεβ 2026, 09:08
Πολιτισμός

Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα

22 Φεβ 2026, 08:44
Παιδεία

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

22 Φεβ 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Φλεβάρη

22 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
Πολιτική

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

21 Φεβ 2026, 07:23
Πολιτισμός

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

21 Φεβ 2026, 05:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

21 Φεβ 2026, 00:01
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών

20 Φεβ 2026, 19:22
Αγροτικά

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

20 Φεβ 2026, 14:56
Υγεία

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

20 Φεβ 2026, 14:03
Διεθνή

Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αντίστασης θα διαλυθούν μόνο όταν ενταχτούν στο στρατό ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

20 Φεβ 2026, 12:35
Κόντρες

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

20 Φεβ 2026, 10:51
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

Ημέρα κατάποσης σπαθιών.

Μπρουνέι: Εθνική γιορτή.

Γουιάνα: Ημέρα δημοκρατίας (1970).

Ρωσία: Ημέρα Κόκκινου Στρατού.

1943: Ιδρύεται η Εθνική Πανελλαδική Οργάνωση Νέων.

1973: Φοιτητές καταλαμβάνουν τη Νομική.

1974: Εκρηξη τεσσάρων βομβών στο εργοστάσιο της «Dow» στο Λαύριο, νεκροί δύο πυροτεχνουργοί, καταγγέλλεται σαν προβοκάτσια των φασιστών Πλεύρη και Φαρμάκη.

1981: Ο συνταγματάρχης Antonio Tejero Molina και μέλη της Πολιτοφυλακής και της Στρατονομίας κρατούν ομήρους τα μέλη της ισπανικής βουλής και με την απειλή όπλων ο πρώτος εκφωνεί λόγο στο ακροατήριο.

1982: Το 52% του πληθυσμού της Δανίας λέει “όχι” στην ΕΟΚ σε δημοψήφισμα.

1993: Χτύπημα στη ΔΟΥ Χαλανδρίου (17Ν).

1994: Αμνηστία στους πραξικοπηματίες του 1991 κατά του Γιέλτσιν από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo