Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου
  • Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ
  • Σαν σήμερα 25 Γενάρη
  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»«Περιστατικό στην περιοχή του Περάματος»…
Καταστολή

«Περιστατικό στην περιοχή του Περάματος»…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Οκτ 2021, 14:05

«Ανακοίνωση Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με χθεσινό στην περιοχή του Περάματος». Αυτός είναι ο τίτλος του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το «Γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων Αττικής» της ΕΛΑΣ στις 23 Οκτώβρη. Από τον τίτλο ακόμη, η εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου (18 ετών και όχι 20 ήταν ο Ρομά που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, πατέρας δύο παιδιών κι ενός τρίτου που κυοφορεί η σύζυγός του) δεν μνημονεύεται, αλλά εξαφανίζεται μέσα στη γενική έννοια «περιστατικό»!

Διαβάζοντας τη συνέχεια της ανακοίνωσης αντιλαμβάνεσαι γιατί ο φόνος ενός ανθρώπου χαρακτηρίστηκε εξαρχής «περιστατικό». Η διοίκηση των φονιάδων, αγνοώντας προκλητικά κάθε δικονομικό κανόνα, υιοθετεί πλήρως τους ισχυρισμούς τους, τη δική τους κατασκευασμένη εκδοχή, αναφέροντας μεταξύ των άλλων:

«Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται».

Αυτοί είναι που θα κάνουν την ΕΔΕ που παρήγγειλε ο Θεοδωρικάκος! Το σημειώνουμε, για να μην κοροϊδευόμαστε.

Στην ανακοίνωση της ηγεσία των μπάτσων-δολοφόνων στηρίχτηκαν άλλοι, όπως ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός Γεωργιάδης, που έσπευσε να τους προσφέρει κάλυψη και στήριξη από το Twitter, γράφοντας: «Είναι απολύτως προφανές ότι οι Αστυνομικοί έκαναν καλά την δουλειά τους και ότι προστάτευσαν αμυνόμενοι και την ζωή τους και το Κοινωνικό Σύνολο. Μπράβο τους». Ακόμα και αυτό προσπάθησαν να το καλύψουν τα παπαγαλάκια, με την τακτική των ίσων αποστάσεων: «Και αυτοί που γράφουν στα σόσιαλ μίντια εναντίον των αστυνομικών, το ίδιο με τον Αδωνι κάνουν». Μόνο που «αυτοί» δεν είναι υπουργοί της κυβέρνησης και ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει για θεσμική παρέμβαση σε μια ανοιχτή ποινική διαδικασία.

Η πραγματικότητα, όμως, βοούσε. Και τους υποχρέωσε να αλλάξουν τους χειρισμούς τους. Αρχισαν οι διαρροές προς παπαγαλάκια ότι οι μπάτσοι «έκαναν του κεφαλιού τους» (ενώ το Κέντρο τους είχε πει να σταματήσουν την καταδίωξη), με σκοπό να περιοριστεί το «περιστατικό» σε «υπόθεση μερικών μπάτσων», αντί για υπόθεση της Αστυνομίας. Βγήκαν και ηχητικά με την εντολή του Κέντρου (για να μπορούν οι μπάτσοι να επικαλεστούν ότι δεν την άκουσαν). Ακόμα και ηχητικά με τους μπάτσους να αναφέρουν ότι δεν τραυματίστηκε κανένας τους.

Ο Θεοδωρικάκος διέταξε ΕΔΕ κι αμέσως μετά πήγε να επισκεφτεί τους μπάτσους στη ΓΑΔΑ, παρεμβαίνοντας ευθέως και στην ΕΔΕ και στη δικαστική διαδικασία. «Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι», έγραψε προκλητικά στο facebook!

Και βέβαια, μόλις πέρασε το πρώτο σοκ, άρχισε το «μασάζ» από τα αστικά ΜΜΕ, που έθεσαν προς συζήτηση το θέμα «τι αστυνομία θέλουμε». Μέσα σ’ αυτή τη συζήτηση, που γίνεται με όρους σύστριγγλου, εξαφανίζεται η ουσία ενός ακόμη αστυνομικού εγκλήματος. Ας τη συνοψίσουμε:

  • Αστυνομικοί υποψιάζονται ότι όχημα που οδηγούν νεαροί (είδαν προφανώς ότι είναι Ρομά) μπορεί να είναι κλεμμένο.
  • Στήνουν καταδίωξη του οχήματος από τη Θηβών (στο ύψος του Ρέντη) μέχρι το Πέραμα. Μιλάμε για μια απόσταση πάνω από δέκα χιλιόμετρα μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές (Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Νίκαια, Πέραμα) σε δρόμους που έχουν φανάρια και σε ώρα που έχει την κίνησή της (λίγο πριν από τα μεσάνυχτα). Οι νεαροί με το αυτοκίνητο και οι μπάτσοι μοτοσικλετιστές που τους ακολουθούν περνούν με κόκκινο πολλά φανάρια. Από ζήτημα τύχης δεν σκοτώθηκε άνθρωπος σε κάποια διάβαση.
  • Οταν το αυτοκίνητο των νεαρών ακινητοποιείται από λεωφορείο και προσπαθεί με ελιγμό να φύγει, το γαζώνουν με τουλάχιστον 38 σφαίρες. Οχι με στόχο την ακινητοποίησή του, αλλά με στόχο τους ανθρώπους. Πετυχαίνουν τους δύο από τους τρεις, αφήνοντας τον ένα στον τόπο με τρεις σφαίρες που τον βρίσκουν οι δύο στο λαιμό και η μία στο θώρακα και τραυματίζοντας τον δεύτερο (16 ετών αυτός). Ο τρίτος το βάζει στα πόδια.
  • Οι νεαροί ήταν άοπλοι. Προς το παρόν δεν ξέρουμε αν τους πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητο ή αν είχαν βγει απ’ αυτό (πράγμα που θα έκανε τα πράγματα πιο εφιαλτικά). Η σφαίρα στο θώρακα του νεκρού εγείρει αυτό το ερώτημα, γιατί δύσκολα πετυχαίνεις στον θώρακα άνθρωπο που κάθεται μέσα σε αυτοκίνητο.
  • Oταν πέφτουν τουλάχιστον 38 σφαίρες εν μέση οδώ, είναι ευτυχής σύμπτωση το ότι δε δέχτηκε κάποια απ’ αυτές κάποιος άσχετος με το περιστατικό περαστικός.

Αυτή είναι η «μεγάλη εικόνα», που παραπέμπει ευθέως σε αστυνομικές συμπεριφορές στις ΗΠΑ, που οδήγησαν σε φόνους, σχεδόν αποκλειστικά Αφροαμερικανών. Η κατάληξη είναι και εδώ η ίδια: άοπλοι νεαροί Ρομά, ύποπτοι για κλοπή αυτοκινήτου, δέχονται εν ψυχρώ τουλάχιστον 38 σφαίρες. Τίποτ’ άλλο.

ΥΓ. Για να μην παραμυθιαζόμαστε με τις θεωρίες της «κακιάς ώρας», της «χαμηλής εκπαίδευσης των αστυνομικών» και όλα τα συναφή, θυμίζουμε ότι αστυνομικοί της ίδιας ομάδας (ΔΙΑΣ), αριθμητικά περισσότεροι απ’ αυτούς που γάζωσαν με σφαίρες τους νεαρούς Ρομά, παρακολουθούσαν ατάραχοι το τάγμα εφόδου της ΧΑ να έχει περικυκλώσει τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του, μέχρι να φτάσει ο Ρουπακιάς να του ρίξει τη δολοφονική μαχαιριά. Απλώς παρακολουθούσαν. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Ούτε κάλεσαν τους νεοναζιστές να απομακρυνθούν, ούτε έβγαλαν τα όπλα να ρίξουν στον αέρα. Οι εντολές που είχαν ήταν «να παρακολουθούν και να ενημερώνουν το Κέντρο». Τα ίδια έκαναν όταν συνόδευαν αυτοκινητο-μοτοπομπή των χρυσαυγιτών που κατέληξε σε επίθεση στο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. 

Στη δε πιο πρόσφατη (2018) επίθεση με σιδερόβεργες και πέτρες σε μέλη της ΟΡΜΑ, τα θύματα, τα μέλη της ΟΡΜΑ που αμύνθηκαν με γυμνά χέρια στην επίθεση που δέχτηκαν, βρέθηκαν κατηγορούμενα με σοβαρότερες κατηγορίες από τους θύτες, ορισμένοι εκ των οποίων (όπως ο Αποστόλου, που δικαζόταν στη δίκη της ΧΑ και καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) «εξαφανίστηκαν»… μυστηριωδώς! 

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για «ανεκπαίδευτους αστυνομικούς». Πρόκειται για συστηματικό διαχωρισμό με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια, ενός μηχανισμού που είναι γεμάτος από φασίστες και ρατσιστές.

Εκτύπωση 🖨
ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτάση εργασίας για συμπαράσταση στον αγώνα των απολυμένων μεταναστριών καθαριστριών 
Επόμενο άρθρο Πιάνουν τη μαρίδα, αφήνουν τους καρχαρίες

Σχετικά Αρθρα

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

Καταστολή 18 Ιαν 2026, 08:55

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

Καταστολή 14 Ιαν 2026, 07:57

Η Ιταλία στήνει στη Λιβύη το εργαστήριο της «Ευρώπης-Φρούριο»

H υποκρισία της ΕΕ σε πλήρη ανάπτυξη

Καταστολή 12 Ιαν 2026, 10:51

Νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό: Τάξη για το κεφάλαιο και παιδική ηλικία υπό αίρεση

Καταστολή 7 Ιαν 2026, 10:09

«Ράβε – ξήλωνε»: Επιστολή ευρωενωσιτών ηγετών για την «ασφάλεια», τη μετανάστευση και το πετσόκομμα της δικαστικής προστασίας δικαιωμάτων

Καταστολή 3 Ιαν 2026, 08:48

«Ευρώπη σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»: όταν η κτηνωδία βαφτίζεται «σταθερή πρόοδος»

Καταστολή 31 Δεκ 2025, 08:34
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

Ρωσία: Ημέρα φοιτητών.

1911: Σοβαρά επεισόδια σε απεργία των ταχυδρομικών (Αθήνα).

1916: Επιτάσσονται άλευρα και ζάχαρη στην Αθήνα, διανομή με δελτίο, απαγορεύεται η εξαγωγή τροφίμων.

1919: Ιδρύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1945: Συλλαλητήριο 100.000 Θεσσαλονικέων κατά της αγγλικής επέμβασης, της τρομοκρατίας και των δολοφονιών στην Αθήνα. Ζητούν δημοκρατική, αντιπροσωπευτική διακυβέρνηση και τιμωρία των εθνοπροδοτών.

1971: Ο στρατηγός Ιντι Αμίν Νταντά ανατρέπει τον πρόεδρο Μίλτον Ομπότε και επιβάλλει δικτατορία στην Ουγκάντα.

1985: Πεθαίνει ο Ηλίας Ηλιού.

1996: Κρίση των Ιμίων.

2008: Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης καίει δύο περιπολικά, δύο συμβατικά αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ενώ σπάζεται και η τζαμαρία του τμήματος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo