Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών
  • Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»
  • Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει
  • Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους
  • Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί
  • Η Απεργία δε διώκεται, νικά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Λασπομαχία στο βόθρο
Πολιτική

Λασπομαχία στο βόθρο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Δεκ 2014, 00:00

Ο Καμμένος θα μπορούσε από παλιά να τινάξει στον αέρα το αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά το σύστημα είχε φροντίσει να τον θέσει στο περιθώριο ως έναν γραφικό, συνωμοσιολόγο, ακροδεξιό βουλευτή της ΝΔ, που φτιάχνει σενάρια στα οποία μόνον αυτός (και οι ψηφοφόροι του) πιστεύει. Ο Καμμένος, όμως, έγινε αρχηγός κόμματος και –το κυριότερο- έγινε άτυπος σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε βγήκε από το περιθώριο και πέρασε στο κέντρο του πολιτικού σκηνικού. Λογικό είναι να παίρνει τώρα την εκδίκησή του, καθώς προσπαθεί ν’ αποτρέψει τον πολιτικό του θάνατο. Ο ΣΥΡΙΖΑ του συμπαραστέκεται και ο Καμμένος τους τραβά όλους μαζί σε μια λασπομαχία στον πιο βρομερό βούρκο, η οποία τείνει να καθορίσει το ίδιο το πολιτικό παιχνίδι.

Μετά την υπόθεση Ξουλίδου, η οποία υποτίθεται ότι δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από έναν απίθανο τύπο, μέσω facebook, η υπόθεση Χαϊκάλη έχει όλες τις προϋποθέσεις της επιτυχίας, γιατί συνοδεύεται από ντοκουμέντα κατασκοπικού τύπου. Ενας παντελώς άγνωστος σ’ εμάς τύπος, που προβάλλεται σαν μεγάλο οικονομικό στέλεχος αλλά περισσότερο φέρνει σε ΚΥΠατζή, συναντιέται με τον Χαϊκάλη και, σύμφωνα με τις καταγγελίες του τελευταίου και του Καμμένου, του προτείνει εξαγορά με πλούσια οικονομικά ανταλλάγματα. Ο Χαϊκάλης –πάντα σύμφωνα με το σενάριο Καμμένου- αρνείται, αλλά παίζει «το σημαντικότερο ρόλο της ζωής του», με σκοπό να καταγράψει τον «μεσάζοντα».

Πριν πάει στις δικαστικές αρχές ή παράλληλα, ο Χαϊκάλης απευθύνεται και στον Λαζόπουλο (με τις γνωστές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος αναλαμβάνει να μοντάρει το υλικό της υποκλοπής, για να γίνει «ζουμερό», όπως είπε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά! Οι δικαστικές αρχές, όμως, δεν χρειάζονται «ζουμερό» υλικό με τα κριτήρια ενός τηλεοπτικού διασκεδαστή (αυτό χρησιμεύει μόνο για το φιλοθεάμον κοινό), αλλά το σύνολο του υλικού, αμοντάριστο, όπως ακριβώς καταγράφηκε κρυφά. Ο «μεσάζοντας», πάντως, δεν πηγαίνει στο τελευταίο ραντεβού, σ’ αυτό που θα παρέδιδε στον Χαϊκάλη την «μπροτάντζα». Και είναι το ραντεβού που το σπίτι του Χαϊκάλη είναι «πιασμένο» από ασφαλίτες!

Ο τύπος αυτός, όμως, ο άγνωστος σ’ εμάς, αποδεικνύεται μεγαλοστέλεχος του κόμματος Καμμένου. Δεξί του χέρι, όπως αποδεικνύεται από μια επίσημη κομματική συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2013. Από τη μια μεριά η τριανδρία Τσίπρα-Παππά-Σκουρλέτη και από την άλλη η τριανδρία Καμμένου-Αποστολόπουλου-Μαριά! Ε, δεν παίρνεις έναν απλό σύμβουλο επί τραπεζικών θεμάτων σε μια επίσημη πολιτική συνάντηση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Τέλος πάντων, ο τύπος υποτίθεται ότι έφυγε από τους ΑΝΕΛ πριν από κάμποσο καιρό, για να κάνει… μνημονιακή καριέρα, λέει τώρα ο Καμμένος. Βγαίνει, όμως, η κυρα-Χρυσούλα η Γιαταγάνα και λέει σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες: μην ακούτε τι σας λένε, ο Αποστολόπουλος ποτέ δεν έφυγε από τους ΑΝΕΛ. Εδώ πριν λίγο καιρό, όταν εγώ έφυγα από τους ΑΝΕΛ, με πήρε τηλέφωνο για να με μεταπείσει! Οι Καμμένοι αφρίζουν, απειλούν να της κάνουν μήνυση (αγαπημένη τους ασχολία) και η κυρα-Χρυσούλα, ίσως γιατί κατάλαβε ότι έκανε γκάφα και ότι μ’ αυτή τη γκάφα μπορεί στο τέλος να την «τζάσει» από υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ, τα παίρνει όλα πίσω μετά από μερικές ώρες! Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, που βλέπουν δεύτερη διάψευσή τους (την πρώτη είχε κάνει η Κόλλια-Τσαρουχά, επίσης του κόμματος Καμμένου) και κινδυνεύουν να κατηγορηθούν αυτοί ως σεναριογράφοι, εκδίδουν ανακοίνωση καταγγελίας και ζητούν την προστασία της ΕΣΗΕΑ, η οποία τους την προσφέρει.

Και να μην υπήρχε η κυρα-Χρυσούλα, όμως, υπήρξε ο ίδιος ο Χαϊκάλης, που αποκάλυψε ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Αποστολόπουλο κι αυτός του τα «επένδυε» στο χρηματιστήριο, δίνοντάς του ένα πεντακοσάρικο κάθε μήνα (τι φτηνιάρης!). Οταν κάποιος του σφυρίζει ότι οι βουλευτές πλέον απαγορεύεται να παίζουν στο χρηματιστήριο, κάνει κωλοτούμπα και δηλώνει ότι του τα είχε δανείσει! Επειδή ένα πεντακοσάρικο το μήνα στα πέντε χιλιάρικα σημαίνει επιτόκιο 120% το χρόνο, μήπως ο Χαϊκάλης θα έπρεπε να κατηγορηθεί για τοκογλυφία; Το μόνο σίγουρο είναι πως Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος ήταν κώλος και βρακί, ακόμη και την περίοδο που (υποτίθεται ότι) ο δεύτερος είχε περάσει στο… μνημονιακό στρατόπεδο.

Ο Αποστολόπουλος, πάντως, ισχυρίζεται ότι κατέγραφε κι αυτός τον Χαϊκάλη, για να δείξει στον Σαμαρά ότι είναι διεφθαρμένος και έτοιμος να πουληθεί. Ας το κρατήσουμε κι αυτό, γιατί δεν μπορεί όλες τις αλήθειες να τις λέει ο Καμμένος. Αλλωστε, μέχρι το τέλος μπορεί να δούμε και ν’ ακούσουμε κι άλλες κασέτες. Σημειώνουμε ακόμη το γεγονός ότι ο Αποστολόπουλος έχει ως δικηγόρο τον δεξιό Σαράκη, ο οποίος ως δικηγόρος είχε αρχικά και με την υπόθεση των νεοναζί, οι οποίοι όμως τον «έτζασαν», για να ελέγχει ποινικά την υπόθεση ο Μιχαλολιάκος μέσω του αδελφού του.

Σ’ όλο αυτό το βορβορώδες υλικό μπλέκονται η αστική Δικαιοσύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή δηλώνει ότι ο Χαϊκάλης αρνήθηκε επίμονα να δώσει το όνομα του «μεσάζοντα». Ο Καμμένος, ο Χαϊκάλης και η κυρία Καμμένου (δικηγόρος το επάγγελμα) δηλώνουν ότι η μη αποκάλυψη του ονόματος συμφωνήθηκε με τις εισαγγελικές αρχές για να μην υπάρξει διαρροή. Δηλαδή, στο τελικό ραντεβού που δεν έγινε, η Ασφάλεια θα έπιανε τον «άγνωστο Χ», την ταυτότητα του οποίου όμως θα γνώριζαν οι Καμμένος-Χαϊκάλης! Και βέβαια, πέρα από την απιθανότητα του επιχειρήματος της πλευράς Καμμένου, τα ερωτήματα υπάρχουν και για τις εισαγγελικές αρχές: γιατί δέχτηκαν τη μη κατονόμαση του «μεσάζοντα»; Δικονομικά είχαν όλα τα μέσα να υποχρεώσουν τον Χαϊκάλη στην αποκάλυψη του ονόματος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κρατήσει την παραμικρή επιφύλαξη, έσπευσε να υιοθετήσει τις καταγγελίες Καμμένου-Χαϊκάλη. Ο ίδιος ο Τσίπρας πήρε υπό την προστασία του τον Χαϊκάλη, απονέμοντάς του επαίνους από την Κοζάνη. Η όλη υπόθεση είναι αντάξια ενός Καμμένου, φαίνεται όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμερος από ένα σημείο και μετά και δεν είχε κανένα δισταγμό να προσφέρει πολιτική στήριξη στον Καμμένο, ενεργώντας για μια ακόμη φορά καθαρά τυχοδιωκτικά και αμοραλιστικά. Κρίνοντας ότι μ’ αυτή την υπόθεση ο Καμμένος κλείνει το δρόμο προς τη θετική ψήφο στους πιο «επίφοβους» βουλευτές του, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να του προσφέρει την πολιτική στήριξη που χρειαζόταν για να μη βρεθεί μόνος απέναντι στη συγκυβέρνηση.

Τα ερωτήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν την περιφέρειά του, ανθρώπους όπως ο Λαζόπουλος ή ο Βαξεβάνης, που είχε συνεργάτη του τον Αποστολόπουλο και τον έδιωξε, όπως λέει, όταν αυτός του πρότεινε να του «καθαρίσει» κάποια δάνεια, αλλά δεν είπε τίποτα, το πέρασε στα μουλωχτά και το λέει τώρα, «ευκαιρίας δοθείσης». Τα ερωτήματα αφορούν τον ίδιο τον ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο είναι ότι στις 11 Δεκέμβρη ο Καμμένος ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε «τυχαία» με τον Παππά στη Βουλή; Από πότε ανακοινώνονται οι τυχαίες συναντήσεις και μάλιστα σ’ ένα χώρο όπου τα πολιτικά στελέχη κορυφής συναντιούνται τυχαία σε καθημερινή βάση; Την άλλη μέρα θα παγιδευόταν το σπίτι του Χαϊκάλη για να συλληφθεί ο «άγνωστος Χ». Ενημερώθηκε σχετικά ο Παππάς από τον Καμμένο; Ας απαντήσει. Γιατί, όμως, έγινε η ανακοίνωση της «τυχαίας» συνάντησης; Ποιος ο λόγος; Δε θα μπορούσε αυτή η ανακοίνωση να «ψυλλιάσει» το «μεσάζοντα», ο οποίος τελικά δεν πήγε στο ραντεβού;

Υπάρχει και μια άλλη «λεπτομέρεια». Ο Καμμένος ανακοίνωσε ότι προσεγγίστηκε και άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ και η Κόλλια-Τσαρουχά είπε στους δημοσιογράφους πως πρόκειται για την Κουντουρά. Οταν η Κουντουρά αντέδρασε με οργισμένη δήλωση, η Κόλλια-Τσαρουχά διέψευσε τη συζήτησή της με τους δημοσιογράφους! Επ’ αυτού τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν μια προσπάθεια του Καμμένου να «κάψει» και την Κουντουρά, έτσι που αν σκεφτόταν να ψηφίσει για ΠτΔ να βρίσκεται προκαταβολικά κατηγορούμενη με την κατηγορία της εξαγοράς;

Μυρίζοντας τη μπόχα του πολιτικού βόθρου, η οποία σ’ αυτούς ακούγεται σαν ευωδιά, και θέλοντας προφανώς να προσφέρουν υπηρεσία στα νέα αφεντικά τους, ο Βουδούρης με τον Παραστατίδη, αυτοί οι αδάμαντες της αστικής πολιτικής, έσπευσαν να καλέσουν όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία να απόσχουν από τις επόμενες, γιατί θα επικρέμαται πάνω τους η κατηγορία της εξαγοράς. Ο Λυκούδης τους άρχισε στα μπινελίκια, ο Ψαριανός το ίδιο, ο Αηδόνης απείλησε ότι θα τους πλακώσει στο ξύλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε τι «παίζει» και έσπευσε να ανακοινώσει ότι «δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών» και να συστήσει… «ψυχραιμία και νηφαλιότητα»! Το ντουέτο έσπευσε να τα μαζέψει (παλιά τους τέχνη κόσκινο), αλλά ο Μ. Γλέζος βρήκε τη δική του ευκαιρία και έσπευσε να δηλώσει ότι «είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς». Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε να δηλώσει ανεπίσημα ότι… δεν σχολιάζει τον Μ. Γλέζο, λες και ο Γλέζος είναι κάνα παιδάκι και δεν ξέρει τι λέει. Η ζημιά είχε ήδη γίνει και το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεχαστεί σύντομα, αν και ο Σαμαράς δε θα τ’ αφήσει.

ΥΓ: Ο εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, χωρίς ν’ ασκήσει ποινικές διώξεις! Λεφτά δε δόθηκαν, η κάθε πλευρά υποστηρίζει ότι ήθελε να παγιδεύσει την άλλη κτλ. Ο Χαϊκάλης, σ’ ένα παραλήρημα στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι ένα υποτιθέμενο μεγαλοστέλεχος της Deutsche Bank δανείστηκε απ’ αυτόν πέντε χιλιάρικα που του έλειπαν! Τα υπόλοιπα θα τα γευτούμε όλοι μαζί… live (το σημείωμα γράφτηκε Τρίτη).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ τζόγος ταιριάζει στις παραμονές της πρωτοχρονιάς
Επόμενο άρθρο Oχι και τέτοιο δούλεμα

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

1865: Πεθαίνει ο Πιερ Ζοζέφ Προυντόν.

1915: Συλλαλητήρια σε Πάτρα και Βόλο για την τιμή του ψωμιού που έφτασε τα ογδόντα λεπτά.

1945: Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει στο γκέτο της Βαρσοβίας. Από τις 230.000 κατοίκους το 1940 είχαν απομείνει 900.

1978: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Bορειοαμερικανών στην Αθήνα (ΕΛΑ).

1994: Συλλαμβάνεται στην Ιταλία ο Λορέντσο Παντσαβόλτα που εξαγόρασε την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής, με την κατηγορία της απάτης κατά του κράτους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών, γι’ αυτό και ζητήσαμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμοστούν στη λογική και να κινηθούν και φέτος στα όρια του πληθωρισμού υγείας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι όσο και πέρυσι που κινήθηκαν στο 7%. Κάνουμε αυτό που μπορούμε, παρεμβαίνουμε, πιστεύω ότι η ασφαλιστική αγορά έχει πάρει το μήνυμα και προσαρμόζεται.

Tακης Θεοδωρικάκος

(Ζήτημα πρώτο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχουν, βέβαια, μεσαία στρώματα και ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που -δυστυχώς- γεμίζει τα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών πληρώνοντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας, υποκύπτοντας στην πίεση που ασκεί η εξαθλίωση και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ομως, και αυτούς να τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι εφιάλτης τους είναι τα ενοίκια, το σούπερ μάρκετ και η θέρμανση. Την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να την κόψεις, άμα στριμωχτείς, όμως το ενοίκιο πρέπει να το πληρώσεις και το σούπερ μάρκετ δεν μπορείς να το κόψεις, άμα θέλεις να μην λιμοκτονήσεις και να μην βρομίσεις. Ζήτημα δεύτερο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι μια αύξηση 7%, όσο και πέρυσι, είναι μια… δίκαιη αύξηση για τα ασφάλιστρα ιδιωτικής υγείας! Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί; Με το μισό απ’ αυτό το ποσοστό στην καλύτερη περίπτωση. Οι συντάξεις με το ένα τρίτο αυτού του ποσοστού. Δεν πρέπει, όμως, να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, μας λέει ο… μέγας οικονομολόγος, πρώην επικοινωνιολόγος-γκαλοπατζής. Οπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου που διευθύνει, ο Θεοδωρικάκος «υπογράμμισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε από το 18% στο 8%, επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει “500.000 επιπλέον μισθοί που μπαίνουν στα ελληνικά νοικοκυριά” και αποτελεί τη σημαντικότερη κοινωνική πολιτική»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo