Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
  • Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…
  • Tον Μπελέρι τον ρώτησε;
  • Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam
  • Οι παπάδες όλων των χριστιανικών δογμάτων καταγγέλλουν την εγκληματική δράση των σιωναζιστών στην Τάιμπε της Δυτικής Οχθης
  • Σαν σήμερα 14 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο γερμανογαλλικός άξονας προσπαθεί να στήσει γέφυρες με τη Ρωσία
Διεθνή

Ο γερμανογαλλικός άξονας προσπαθεί να στήσει γέφυρες με τη Ρωσία

Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Σεπ 2022, 08:30

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που περνούν στα ψιλά, ως δευτερεύουσας σημασίας, όμως κάτω από την επιφάνειά τους κρύβουν σημαντικότερα «μυστικά». Μια τέτοια είδηση, την εβδομάδα που μας πέρασε, ήρθε να επιβεβαιώσει το ότι οι ιμπεριαλιστές της Δύσης κάθε άλλο παρά ενωμένοι είναι στη διεξαγωγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συνήλθε μέσα στην εβδομάδα στην Πράγα και ένα από τα θέματα που είχε στην ατζέντα του ήταν η πρόταση των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, δηλαδή των φανατικά αντι-ρωσικών καθεστώτων που παίρνουν γραμμή κατευθείαν από την Ουάσιγκτον, για επιβολή γενικής απαγόρευσης της εισόδου ρώσων τουριστών ή επισκεπτών στην ΕΕ.

Γερμανία και Γαλλία, επέδωσαν στα υπουργεία Εξωτερικών των υπόλοιπων 25 κρατών μελών της ΕΕ έγγραφο που έφερε τις υπογραφές της Αναλένας Μπέρμποκ και της Κατρίν Κολονά και περιλάμβανε την κοινή θέση των δύο ιμπεριαλιστικών χωρών πάνω στο ζήτημα. Ο γερμανογαλλικός άξονας εμφανίστηκε ως τέτοιος για να βάλει φρένο στα καθεστώτα που ζητούσαν παραπέρα όξυνση των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία.

Το γερμανογαλλικό έγγραφο αναγνώριζε την ανάγκη να μελετώνται προσεκτικά οι αιτήσεις για χορήγηση βίζας σε ρώσους πολίτες, προκειμένου να αποτρέπονται κίνδυνοι για την ασφάλεια, όμως αντιτασσόταν κατηγορηματικά στην πρόταση για γενική απαγόρευση στη χορήγηση βίζας σε ρώσους πολίτες.

Την επιχειρηματολογία που ανέπτυσσε το γερμανογαλλικό έγγραφο την λες και… φτύσιμο, καθώς επικαλούνταν «τη μεταμορφωτική δύναμη της εμπειρίας της ζωής σε δημοκρατικά συστήματα από πρώτο χέρι», που βιώνουν οι ρώσοι τουρίστες! «Οι πολιτικές μας για τις βίζες πρέπει να το αντανακλούν αυτό και να επιτρέπουν διαπροσωπικές επαφές στην ΕΕ στους Ρώσους που δεν συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση» έγραφαν η Μπέρμποκ και η Κολονά στους/στις ομολόγους τους!

Με απλά λόγια, θα ταξιδέψουν οι Ρώσοι στις χώρες της ΕΕ, θα «ψηθούν» και θα γίνουν… αντιπουτινικοί. Ούτε σε παιδιά του νηπιαγωγείου δεν το λες αυτό, αλλά ο γερμανογαλλικός άξονας το είπε στις χώρες του αμερικανοκίνητου μπλοκ, εννοώντας ότι πρέπει να το βουλώσουν γιατί στην ΕΕ δεν κάνουν κουμάντο οι Αμερικάνοι.

Το γερμανογαλλικό έγγραφο τόνιζε ότι πρέπει να παραμείνει σε ισχύ το ισχύον νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει σε φοιτητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και επαγγελματίες να εισέρχονται στην ΕΕ, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζουν πολιτικό διωγμό στη Ρωσία ή όχι, γιατί δεν πρέπει να αποξενωθούν οι μελλοντικές γενιές Ρώσων από την Ευρώπη. Στο «διά ταύτα», ο γερμανογαλλικός άξονας κατέληγε ότι «πρέπει να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους αξιοποίησης του σημαντικού μοχλού της χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίων».

Περιττεύει να πούμε ότι εκείνο που επιδιώκει ο γερμανογαλλικός άξονας είναι να μην διασαλευτούν περαιτέρω οι σχέσεις του με το ρωσικό καθεστώς. Και βέβαια, το Συμβούλιο αποφάσισε να εφαρμόσει τους… «έξυπνους τρόπους» των γερμανών και γάλλων ιμπεριαλιστών.

Ο αξιοθρήνητος Ζοζέπ Μπορέλ, αυτό το delivery boy της ΕΕ, εμφανίστηκε στο Τwitter και έγραψε: «Παρατηρούμε σημαντική αύξηση των συνοριακών διελεύσεων από τη Ρωσία προς γειτονικά κράτη. Αυτό συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την πλήρη αναστολή της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων ΕΕ -Ρωσίας». Σε απλά ελληνικά, δεν καταργήθηκε η βίζα για τους ρώσους πολίτες, αλλά το προνομιακό καθεστώς βάσει του οποίου η απόκτηση βίζας ήταν γι’ αυτούς μια τυπική υπόθεση. Υποτίθεται πως πλέον θα γίνεται έλεγχος, για να διαπιστώνεται αν ο ρώσος πολίτης που ζητά βίζα είναι… απλός πολίτης ή είναι κάποιος… ρώσος «ολιγάρχης» που δεν άντεξε άλλο τη στέρηση και θέλει να πάει στο Μιλάνο για ν’ αγοράσει Prada!

Μιλάμε για κανονικό καραγκιοζιλίκι. Αντί για την πλήρη απαγόρευση, που πρότεινε το αντι-ρωσικό μέτωπο της Βαλτικής και στην οποία συνηγόρησαν Φινλανδία και Σουηδία, έχουμε επιστροφή σε μια γραφειοκρατική διαδικασία, η εφαρμογή της οποίας είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία κάθε κράτους μέλους. Να σημειωθεί ακόμη ότι η αναιτιολόγητη άρνηση χορήγησης βίζας σε ρώσο πολίτη απαγορεύεται. Η άρνηση θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, που είχε κληθεί στο Συμβούλιο της ΕΕ και περίμενε ν’ ανακοινώσει τα «καλά νέα», πήρε μια κρυάδα που τη μοιράστηκε με τον Ζελένσκι. Γιατί κατάλαβαν καλά πως πίσω από την κινητοποίηση του γερμανογαλλικού άξονα για ένα δευτερεύουν ζήτημα, κρύβεται η σταθερή απόφαση των δυο βασικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ να μην ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου από τον οποίο μόνο χάνουν.

Φυσικά, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο δεν μπορούν να φύγουν από το ΝΑΤΟ, ούτε μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στους Αμερικανούς. Οπου μπορούν, όμως, βάζουν φρένο. Πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως απαίτησε ο Πούτιν. Διακηρύσσουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς που να φτάνουν τις ρωσικές πόλεις. Υπονόμευσαν τα διάφορα πακέτα κυρώσεων που έχουν αποφασίσει. Ασκησαν πίεση ώστε να υπογραφεί η συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, με παράλληλη εξαγωγή ρωσικών λιπασμάτων. Τώρα ακύρωσαν την προσπάθεια απαγόρευσης της χορήγησης βίζας σε ρώσους πολίτες.

Και ψάχνουν να βρουν τρόπο για να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς έχουν χάσει κατά κράτος. Ο Πούτιν παίζει μαζί τους όπως η γάτα με το ποντίκι, τους υποβάλλει στο μαρτύριο της σταγόνας, δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν αποθέματα και ο χειμώνας πλησιάζει.

Η κατά μέτωπον επίθεση του Σαρλ Μισέλ στην Κομισιόν της Ούρσουλα(ς), σε συνέντευξή του στη βελγική «Le Soir», κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο Μισέλ (ο άνθρωπος των Γαλλογερμανών στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) κατηγορεί την Κομισιόν (δηλαδή την Φον ντερ Λάιεν) για ανικανότητα στη διαχείριση του ράλι των τιμών στην ενέργεια. «Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν ανακαλύπτουμε σήμερα, χρονολογείται ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», σημειώνει ο Μισέλ, θυμίζοντας τις συνόδους κορυφής τον Μάρτη, τον Μάη και τον Ιούνη, που ομόφωνα κάλεσαν την Κομισιόν να υποβάλει προτάσεις για τα βασικά ενεργειακά ζητήματα. «Επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι’ αυτό το θέμα. Δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση να κληθεί η Κομισιόν να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις», τονίζει. Και καταλήγει: «Υπάρχει η αίσθηση ότι η Κομισιόν έχασε χρόνο. Και αυτό είναι ατυχές»!

Οταν ρωτήθηκε μήπως η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες, ήταν κατηγορηματικός: «Οι τεχνικές δυσκολίες είναι η καθημερινότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο. Σήμερα, με τις τιμές του φυσικού αερίου πολλαπλασιασμένες επί δέκα ή δώδεκα, το σύστημα έχει εκτροχιαστεί. Οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται. Και οι εταιρίες έχουν υπερμεγέθη κέρδη. Πριν από το καλοκαίρι, σε μια συγκεκριμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών ήταν ζωντανή η ιδέα ότι τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα. Επειδή αυτές οι εταιρίες πιθανότατα θα επανεπενδύσουν μαζικά στην ενεργειακή μετάβαση. Πρόκειται για μια ψυχική κατάσταση αποκομμένη από τις πολιτικές και δημοκρατικές πραγματικότητες. Νομίζω ότι τον Σεπτέμβρη οι υπουργοί πρέπει να επαναφέρουν την πολιτική δημοκρατική δυναμική στο μυαλό όλων».

Μακρόν και Σολτς βάζουν την Φον ντερ Λάιεν στη γωνία και τη σφυροκοπούν, με πυγμάχο τον Μισέλ. Ως γνωστόν, η Φον ντερ Λάιεν συμπεριφέρεται τους τελευταίους μήνες λες και είναι υπουργός του Μπάιντεν. Αυτό το ζήτημα έχει «πολύ ψωμί» ακόμα. Το θίγουμε εντελώς επιγραμματικά και θα επανέλθουμε ανάλογα με τις εξελίξεις.

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροσφυγικό: Υπάρχει πάτος στην  απανθρωπιά και την ξεφτίλα;

Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Επόμενο άρθρο O Μπένι πήρε το όπλο του

Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Σχετικά Αρθρα

Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 18:49

Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam

Ενας χρόνος χωρίς τη σκιά, τον επισκέπτη, η αντίσταση συνεχίζεται

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 08:05

Οι παπάδες όλων των χριστιανικών δογμάτων καταγγέλλουν την εγκληματική δράση των σιωναζιστών στην Τάιμπε της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 06:56

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν υπογράφει «Λίβανο-Καζέρτα-Βάρκιζα» (πρωτοφανές video)

Ο σιωναζιστικός στρατός διέρρευσε βίντεο που αποθεώνει την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 13 Ιούλ 2025, 12:07

Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»

Διεθνή 13 Ιούλ 2025, 10:09

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

Διεθνή 12 Ιούλ 2025, 14:51
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…

14 Ιούλ 2025, 18:49
Κόντρες

Tον Μπελέρι τον ρώτησε;

14 Ιούλ 2025, 18:16
Διεθνή

Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam

Ενας χρόνος χωρίς τη σκιά, τον επισκέπτη, η αντίσταση συνεχίζεται

14 Ιούλ 2025, 08:05
Διεθνή

Οι παπάδες όλων των χριστιανικών δογμάτων καταγγέλλουν την εγκληματική δράση των σιωναζιστών στην Τάιμπε της Δυτικής Οχθης

14 Ιούλ 2025, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Να μην ξεφορτώσει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που μεταφέρει ατσάλι για τη σιωναζιστική πολεμική βιομηχανία

Συγκέντρωση Δευτέρα, 6:30 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά

13 Ιούλ 2025, 21:17
Πολιτική

Δέσποινα Κουτσούμπα, να ανακαλέσεις άμεσα τη συκοφαντία

13 Ιούλ 2025, 21:13
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν υπογράφει «Λίβανο-Καζέρτα-Βάρκιζα» (πρωτοφανές video)

Ο σιωναζιστικός στρατός διέρρευσε βίντεο που αποθεώνει την Παλαιστινιακή Αντίσταση

13 Ιούλ 2025, 12:07
Διεθνή

Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»

13 Ιούλ 2025, 10:09
Παιδεία

109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά

13 Ιούλ 2025, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

12 Ιούλ 2025, 14:51
Εργατικά

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

12 Ιούλ 2025, 11:38
Αγροτικά

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

12 Ιούλ 2025, 11:14
Πολιτισμός

«Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017

12 Ιούλ 2025, 06:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

11 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

11 Ιούλ 2025, 18:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15/7

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Εφετείο 17Ν

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • ΕΛΑ

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Επικοινωνία

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Όροι χρήσης

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Ποιοι είμαστε

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Επικοινωνία

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

  • Όροι χρήσης

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

    Ματαίωσε την αμερικανόπνευστη προσπάθεια για γενική απαγόρευση της βίζας σε ρώσους πολίτες

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo