Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Μάη
  • Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
  • Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων
  • Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες
  • Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη
  • Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τρεις βδομάδες χερσαίας εισβολής και ούτε την Χιάμ δεν έχουν πάρει οι σιωναζιστές
Διεθνή

Τρεις βδομάδες χερσαίας εισβολής και ούτε την Χιάμ δεν έχουν πάρει οι σιωναζιστές

Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2026, 20:10

Ρεπορτάζ σιωνιστικού καναλιού (Κανάλι 13), φιλικού προς το Λικούντ και την κυβέρνηση Νετανιάχου. Αυτός που κάνει το ρεπορτάζ είναι το γνωστό κάθαρμα που μπαίνει στις σιωνιστικές φυλακές κάθε φορά που ο Μπεν Γκβιρ θέλει να κάνει σόου βασανίζοντας παλαιστίνιους κρατούμενους.

Οι κάτοικοι των σιωνιστικών εποικισμών στα βόρεια, κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο, επιτίθενται στην κυβέρνηση Νετανιάχου και ζητούν να τους μεταφέρει σε άλλες περιοχές, καθώς οι βομβαρδισμοί από πλευράς Λιβανέζικης Αντίστασης όχι μόνο συνεχίζονται αλλά εντείνονται.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/sionistes_epoikismon_NorthIsrael.mp4

Ο ακροδεξιός ​Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, πρώην υπουργός Αμυνας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος “Yisrael Beiteinu” δήλωσε:

​Άλλο ένα Σαββατοκύριακο με πυρά στον Βορρά. ​Οι κάτοικοι της γραμμής του μετώπου αναγκάστηκαν να μπαίνουν στα καταφύγια κατά μέσο όρο κάθε 21 λεπτά. ​Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. ​Η επίτευξη ασφάλειας για τους κατοίκους του Βορρά θα γίνει μόνο μέσω της εξάλειψης της Χεζμπολά. Οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση είναι απλώς μια ψευδαίσθηση των μέσων ενημέρωσης, όπως η λεγόμενη «ολοκληρωτική νίκη» επί της Χαμάς.

Aν δούμε τον χάρτη με τις χτεσινές επιχειρήσεις της Λιβανέζικης Αντίστασης θα διαπιστώσουμε ότι αυτή επιχειρεί με σχέδιο, προσανατολισμένη σε τρεις ομάδες στόχων:

  1. Τις σιωνιστικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στο νότιο Λίβανο. Απέναντι σ’ αυτές αναπτύσσεται ένας εξελιγμένος ανταρτοπόλεμος που περιλαμβάνει αιφνιδιαστικά πλήγματα κατά τεθωρακισμένων με ρουκέτες Kornet, μάχες εκ του συστάδην μέσα στα ερείπια πόλεων όπου προσπαθεί να προωθηθεί ο σιωναζιστικός στρατός και πλήγματα με ρουκέτες, πυροβολικό και drones.
  2. Συνεχές «γάζωμα» των σιωνιστικών εποικισμών κατά μήκος της συνοριογραμμής, με στόχο να αναγκαστεί η κυβέρνηση Νετανιάχου να τους εκκενώσει από εποίκους, όπως είχε κάνει το 2024.
  3. Πλήγματα με εξελιγμένους πυραύλους και drones σε στρατιωτικές βάσεις βαθιά μέσα στο έδαφος της οντότητας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της χερσαίας εισβολής τους στον νότιο Λίβανο, οι σιωναζιστικές δυνάμεις παραμένουν καθηλωμένες, χωρίς δυνατότητα προέλασης. Δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε την κωμόπολη Χιάμ, τον πρώτο στόχο που έθεσαν.

Το παρακάτω βίντεο, που δεν το έχει δημοσιεύσει η Χεζμπολά αλλά πολίτες, δείχνει σκληρές συγκρούσεις στη Χιάμ χτες. Οι σιωναζιστές προσπάθησαν ν’ ανοίξουν δρόμο με πυκνό αεροπορικό βομβαρδισμό, αλλά οι μαχητές της Αντίστασης καλύφτηκαν σωστά και όταν κινήθηκαν οι χερσαίες δυνάμεις του σιωναζιστικού στρατού τις απώθησαν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/Khiam_21-3-26.mp4

Πολίτες κατέγραψαν και βίντεο και το χτύπημα με Kornet ενός ακόμα σιωναζιστικού τανκ Merkava, το οποίο καταστρτάφηκε.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/Khiam_tank_1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/Khiam_tank_2.mp4

Αλλοι πολίτες κατέγραψαν μάχη στα περίχωρα της Νακούρα από την πλευρά της Άλμα αλ-Σάαμπ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/Nakoura_21-3-26.mp4

Aκολουθεί το χτεσινό συγκεντρωτικό της Χεζμπολά με 35 επιχειρήσεις. Λιγότερες από τις 55 επιχειρήσεις της Παρασκευής, αλλά χωρίς στρατιωτική σημασία. Το σχέδιο άμυνας εξακολουθεί να εφαρμόζεται με ακρίβεια, χωρίς ρωγμή στη διάταξη της Αντίστασης. Οι σιωναζιστές δολοφονούν αμάχους και καταστρέφουν οικοδομές στη Ντάχια, το νότιο προάστιο της Βηρυττού, πολύ μακριά από τη γραμμή του μετώπου.

Σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του, η Ισλαμική Αντίσταση εξέδωσε 35 στρατιωτικές ανακοινώσεις το Σάββατο 21/03/2026, σχετικά με επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των κινήσεων του «ισραηλινού» εχθρού στα λιβανοπαλαιστινιακά σύνορα, καθώς και επιχειρήσεις που στοχεύτηκαν εναντίον θέσεων, βάσεων και αναπτύξεων του «ισραηλινού» εχθρικού στρατού και των εποικισμών του στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, ως εξής:

1 Στη 01:00, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στη νεοσύστατη θέση στο Namr al-Jamal απέναντι από τη συνοριακή πόλη Alma al-Shaab στοχεύτηκε με επιθετικό drone, επιτυγχάνοντας άμεσα πλήγματα.

2 Στη 01:00, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στη νεοσύστατη θέση Balat στο νότιο Λίβανο στοχεύτηκε με επιθετικό drone, επιτυγχάνοντας άμεσα πλήγματα.

3 Στις 02:05, η βάση Filon νότια του «Rosh Pinna» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

4 Στις 02:30, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στη θέση Al-Marj απέναντι από τη συνοριακή πόλη Markaba στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

5 Στις 06:20, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στο Khallat al-Aqsa, στα περίχωρα της συνοριακής πόλης Odeissah, στοχεύτηκε με ποιοτικό πύραυλο.

6 Στις 06:30, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στο Taybeh project στοχεύτηκε με ποιοτικό πύραυλο.

7 Στις 09:30, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης συγκρούστηκαν με «ισραηλινή» δύναμη που επιχείρησε να διεισδύσει από την περιοχή Al-Tabasin προς το δημαρχείο της πόλης Naqoura, χρησιμοποιώντας ελαφρά και μεσαία όπλα, επιτυγχάνοντας άμεσα πλήγματα.

8 Στις 10:00, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης ενεπλάκησαν σε άμεσες συγκρούσεις με δυνάμεις του «ισραηλινού» στρατού στην πόλη Khiam, χρησιμοποιώντας ελαφρά και μεσαία όπλα και αντιαρματικές ρουκέτες.

9 Στις 10:45, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών κοντά στο κέντρο κράτησης Khiam στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

10 Στις 12:15, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στο Taybeh project στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

11 Στις 12:15, η βάση Naftali δυτικά της λίμνης Tιβεριάδα στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

12 Στις 12:20, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στη θέση Hadbat al-Ajal βόρεια του εποικισμού «Kfar Yuval» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

13 Στις 12:20, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στον εποικισμό «Metulla» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

14 Στις 12:45, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στην ανατολική συνοικία της πόλης Khiam στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

15 Στις 13:00, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών ανατολικά της πόλης Naqoura στοχεύτηκε με ομοβροντίες ρουκετών και πυρά πυροβολικού.

16 Στις 13:00, η βάση Golani junction δυτικά της λίμνης Tιβεριάδα στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

17 Στις 13:30, το αρχηγείο της Βόρειας Περιφερειακής Διοίκησης του «ισραηλινού» στρατού («Dado» base) βόρεια της κατεχόμενης πόλης Safad στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

18 Στις 13:45, οι συγκρούσεις που διεξάγουν οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στην πόλη Khiam από τις 10:00 συνεχίζονται στη συνοικία Al-Jalahiya και στην ανατολική συνοικία της πόλης, με χρήση ελαφρών και μεσαίων όπλων και αντιαρματικών ρουκετών.

19 Στις 14:00, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στο Khallat al-Aqsa, στα περίχωρα της συνοριακής πόλης Odeissah, στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

20 Στις 14:00, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στη κατεχόμενη θέση Khirbet Yaron στο νότιο Λίβανο στοχεύτηκε με ποιοτικό πύραυλο.

21 Στις 14:15, άρμα Merkava κοντά στον δήμο Naqoura στοχεύτηκε με κατευθυνόμενο πύραυλο, επιτυγχάνοντας άμεσο πλήγμα. Ο εχθρός εργάστηκε για την απομάκρυνση του άρματος υπό πυκνή κάλυψη καπνού.

22 Στις 14:30, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στον εποικισμό «Kiryat Shmona» στοχεύτηκε με σμήνος επιθετικών drones.

23 Στις 14:30, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στη θέση Al-Marj απέναντι από την πόλη Markaba στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

24
Στις 14:30, στο πλαίσιο προειδοποίησης της Ισλαμικής Αντίστασης προς ορισμένους οικισμούς στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, ο οικισμός «Avivim» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

25 Στις 14:45, το αρχηγείο της Βόρειας Περιφερειακής Διοίκησης («Dado» base) βόρεια της κατεχόμενης πόλης Safad στοχεύτηκε για δεύτερη φορά με ομοβροντία ρουκετών.

26 Στις 15:00, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στη θέση Hadbat al-Ajal βόρεια του «Kfar Yuval» στοχεύτηκε για δεύτερη φορά με ομοβροντία ρουκετών.

27 Στις 15:15, στο πλαίσιο προειδοποίησης προς εποικισμούς στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, ο εποικισμός «Kiryat Shmona» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

28 Στις 16:00, συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στην πόλη Khiam στοχεύτηκε με ομοβροντία ποιοτικών πυραύλων.

29 Στις 16:05, η βάση αντιαεροπορικής άμυνας Zaaif στην κατεχόμενη πόλη Haifa στοχεύτηκε με σμήνος επιθετικών drones.

30 Στις 17:00, στο πλαίσιο προειδοποίησης προς εποικισμούς στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, ο εποικισμός «Nahariya» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

31 Στις 17:20, στο πλαίσιο προειδοποίησης προς εποικισμούς στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, ο εποικισμός «Avivim» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

32 Στις 17:20, συγκέντρωση οχημάτων και στρατιωτών του «ισραηλινού» στρατού στη συνοικία Al-Maasra στην πόλη Maroun Al-Ras στοχεύτηκε με πυρά πυροβολικού.

33 Στις 18:00, άρμα Merkava στην πόλη Khiam στοχεύτηκε με κατευθυνόμενο πύραυλο, επιτυγχάνοντας άμεσο πλήγμα.

34 Στις 18:00, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στο «Maalot Tarshiha» στοχεύτηκε με ομοβροντία ρουκετών.

35 Στις 18:00, στο πλαίσιο προειδοποίησης προς εποικισμούς στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, οι στρατώνες «Shomera» στοχεύτηκαν με ομοβροντία ρουκετών.

Η Ισλαμική Αντίσταση δηλώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στην υπεράσπιση της γης και του λαού της, ιδιαίτερα καθώς ο «ισραηλινός» εχθρός υπερβαίνει τα όρια με την εγκληματική του δράση. Η απάντησή της στράφηκε εναντίον στρατιωτικών στόχων και όχι, όπως πράττει ο εχθρός, στοχεύοντας αμάχους. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αναχαιτιστεί και να αποτραπεί από το να συνεχίσει τους επικίνδυνους στόχους του εναντίον του Λιβάνου — κράτους, λαού και Αντίστασης.

Kαι τρία χαρακτηριστικά βίντεο από επιχειρήσεις των μαχητών της Χεζμπολά προηγούμενες μέρες.
  • Σκηνές από την επιχείρηση της Ισλαμικής Αντίστασης κατά του στρατώνα Κατσάβια του ισραηλινού στρατού στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, με σμήνος επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/Katsavia.mp4
  • Σκηνές από την επιχείρηση της Ισλαμικής Αντίστασης κατά συγκέντρωσης στρατιωτών του ισραηλινού στρατού στην τοποθεσία Υψίπεδα Αλ-Ατζάλ βόρεια του οικισμού Κφαριοβάλ, με ρουκέτα.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/AlAjal.mp4
  • Σκηνές από την επιχείρηση της Ισλαμικής Αντίστασης κατά της βάσης Μπεΐτ Λίντ του ισραηλινού στρατού ανατολικά της Νετάνια με βολή από ποιοτικούς πυραύλους.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/BeitLid.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜια αποστομωτική απάντηση περί «αντισημιτισμού»

Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 23 Μάρτη

Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

Σχετικά Αρθρα

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Διεθνή 26 Μάι 2026, 21:52

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

Διεθνή 25 Μάι 2026, 18:49

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

Διεθνή 25 Μάι 2026, 06:16

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

Διεθνή 24 Μάι 2026, 10:17

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

Διεθνή 24 Μάι 2026, 09:55

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

27 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

26 Μάι 2026, 21:52
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

26 Μάι 2026, 20:35
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
Πολιτική

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

26 Μάι 2026, 18:25
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
Αγροτικά

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

26 Μάι 2026, 10:21
Παιδεία

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

26 Μάι 2026, 08:32
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

26 Μάι 2026, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

Νικαράγουα: Ημέρα στρατού.

Νιγηρία: Ημέρα παιδιών.

1942: Εκτελείται ο αρχηγός της Γκεστάπο Ρέινχαρντ Χέιντριχ από Τσέχους και Σλοβάκους αντιστασιακούς.

1947: Ανοίγει τις πόρτες της η Μακρόνησος ως «στρατόπεδο αναμόρφωσης».

1960: Ο στρατηγός Κεμάλ Γκιουρσέλ ανατρέπει με πραξικόπημα τον εκλεγμένο πρόεδρο της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ και εκτελεί τον πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές.

1963: Πεθαίνει ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

1973: Μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία αντιτιθέμενα στη χούντα.

2005: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας «Αβαξ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Εφετείο 17Ν

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • ΕΛΑ

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • Επικοινωνία

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • Όροι χρήσης

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • Ποιοι είμαστε

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • Επικοινωνία

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

  • Όροι χρήσης

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

    Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo