Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Μάη
  • Ο πατέρας του Ιντάν Αλεξάντερ επιβεβαιώνει τον Αμπού Ομπάιντα
  • Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020
  • Ευτυχώς που υπάρχει ο Πέτσας…
  • Δανία: Απέκλεισαν το αρχηγείο της Maersk που μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Οι εξαχρειωμένοι αυλοκόλακες του Κούλη Μητσοτάκη
Πολιτική

Οι εξαχρειωμένοι αυλοκόλακες του Κούλη Μητσοτάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Σεπ 2023, 20:59

Ο Γ. Φλωρίδης, εκτός των άλλων προτερημάτων του, είναι και βαθύς γνώστης της Ιστορίας. Ετσι, χθες ενημέρωσε τη Βουλή ότι «βιβλική καταστροφή είναι μια καταστροφή από αυτές που αναφέρει η Βίβλος, που ως τη μεγαλύτερη καταστροφή αναφέρει τον κατακλυσμό του Νώε, οπότε και αφανίζεται το σύνολο του ανθρώπινου γένους, αφανίζεται η γη»! Εκανε αυτή την επίδειξη… ιστορικών γνώσεων, για να πει πως «αν χρησιμοποιούμε τις λέξεις αυτές κυριολεκτικά, με το νόημα που έχουν, τότε επιβάλλεται μια πιο μετριοπαθής προσέγγιση σε ό,τι έχει συμβεί και όχι φωνές και κραυγές»!

Ποιους κατηγορεί για φωνές και κραυγές; Οσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κυρίως στον Μητσοτάκη. Διότι, όπως είπε ο Φλωρίδης, «οι πολιτικοί, αυτοί που υπηρετούν δηλαδή την πολιτική, όταν έχουμε μία εθνική καταστροφή δεν συντονίζονται με την απογοήτευση και το κλάμα. Αυτοί ηγούνται»!

Και τι κάνουν οι… ηγέτες; «Ενας κόσμος που είναι απελπισμένος από την καταστροφή από κάποιους πρέπει να εμψυχωθεί. Αν αναδεικνύουμε διαρκώς τα ζητήματα του πόσο αυτήν τη στιγμή ο κόσμος είναι απελπισμένος -και είναι απελπισμένος- χωρίς να μπορούμε να του πούμε εμείς, οι πολιτικοί στο σύνολο, ότι αυτή η χώρα έχει γεννηθεί από τις στάχτες μιας επανάστασης το 1821, έχει γεννηθεί από τη θυσία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και όταν ξεκίνησε να δημιουργείται το σύγχρονο ελληνικό κράτος δεν υπήρχαν ούτε σπίτια, ούτε δρόμοι, ούτε γεφύρια, ούτε ζώα, ούτε δέντρα, ούτε σπόροι για να σπείρουν, τίποτα, ο ορισμός της απόλυτα καμένης γης, και σε διακόσια χρόνια αυτός ο λαός και αυτό το έθνος μέσα από τη λειτουργία αυτού του κράτους κατάφερε να είναι σήμερα στα τριάντα πιο πλούσια κράτη του κόσμου και έχοντας βιώσει εν τω μεταξύ πάλι μεγάλους πολέμους, εθνικές καταστροφές, εμφυλίους πολέμους, χρεοκοπίες, πώς θα τον εμψυχώσουμε;».

Σε απλά ελληνικά, ο Φλωρίδης ψάχνει για συνεταίρους στο παραμύθιασμα του ελληνικού λαού. Το λέει με ωμότητα και αλαζονεία: «Κατά συνέπεια, λοιπόν, εγώ νομίζω ότι το καθήκον όλων μας αυτήν τη στιγμή είναι να πούμε στους ανθρώπους της Θεσσαλίας ότι είμαστε εδώ, το κράτος είναι εδώ, οι πολιτικές δυνάμεις είναι εδώ και το κράτος αυτό πατάει σήμερα γερά στα πόδια του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Θα διαθέσει όσους πόρους και αν χρειαστεί, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, που θα εργαστούν για να ανασυγκροτήσουν τη Θεσσαλία»!

Κι όσοι/ες δε συμφωνούν μαζί του; Μαύρο φίδι που τους έφαγε: «Εδώ, όμως, έχουμε και μια πλευρά της λεγόμενης «εθνικής κλάψας», ότι εφόσον μας έτυχε μια καταστροφή θα πρέπει να βάλουμε τα κλάματα και να μοιρολογούμε για το κακό το ριζικό μας -«τι είναι αυτό που μας βρήκε!»- και ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν σαρωθεί κάποιες βασικές αξίες της κοινωνίας μας».

Εμείς δεν ακούσαμε κανέναν (ούτε τα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης) να κλαψουρίζει. Καταγγελίες μόνο ακούσαμε, σε ήπιους ή σε σκληρούς τόνους. Αυτές χαρακτηρίζει «εθνική κλάψα» ο ανεκδιήγητος σημιτάνθρωπος που έγινε μητσοτακάνθρωπος.

Αμέσως μετά επέστρεψε στην… ιστορική ενατένιση: «Αυτός ο τόπος πήγε μπροστά από εκείνους που πιστεύουν ότι όλα γίνονται. Αυτός ο τόπος πήγε μπροστά από εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούμε να βάλουμε μεγάλους εθνικούς στόχους και να τους πετύχουμε. Οταν η αντίληψη του μικροελλαδισμού έλεγε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στα όρια της Μελούνας, ένας Ελευθέριος Βενιζέλος είπε «όχι, θα πάμε παρακάτω» και με τη Συνθήκη των Σεβρών τετραπλασίασε την Ελλάδα (σ.σ. για τη μικρασιατική εκστρατεία δεν είπε τίποτα).  Οταν πολλοί πίστευαν ότι η «ψωροκώσταινα» δεν μπορεί με τίποτα να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι μπορούμε. Οταν κάποιοι έλεγαν ότι η Ελλάδα με αυτή την οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να μπει στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση ένας πρωθυπουργός είπε ότι μπορούμε, ο Κωνσταντίνος Σημίτης.  Και όταν πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορεί να μπει η Κύπρος στην Ευρώπη, μπήκε στην Ευρώπη»! (σ.σ. τον Ανδρέα Παπανδρέου παρέλειψε να τον μνημονεύσει. Τόσο μίσος…)

Η… ιστορική ενατένιση δεν μπορούσε να μην ολοκληρωθεί με έναν ύμνο στον μεγάλο ηγέτη Κούλη Μητσοτάκη, το ηγετικό μεγαλείο του οποίου φάνηκε κυρίως όταν πήρε τον Φλωρίδη από το σωρό με τα πολιτικά μπάζα του ΠΑΣΟΚ και τον έκανε υπουργό: «Και όταν μέσα στην καταχνιά της παγκόσμιας επιδημίας, οπότε έκλεισε η ελληνική οικονομία και πιστεύαμε ότι θα μπούμε σε μεγάλες οικονομικές περιπέτειες, ένας Πρωθυπουργός πίστεψε ότι αυτή η χώρα αξιοποιώντας τη διεθνή της θέση μπορεί να πετύχει όχι μόνο να βρεθεί στο σημείο που ήταν πριν, αλλά να πάει ακόμα καλύτερα και γι’ αυτό ανέλαβε την πρωτοβουλία μαζί με τις άλλες χώρες του Νότου απέναντι στις δύσπιστες χώρες του Βορρά να δημιουργηθεί για πρώτη φορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης». [Οι βουλευτές της ΝΔ δεν χειροκρότησαν, παρά την κορόνα] 

«Οταν, λοιπόν, η χώρα βρέθηκε σε μεγάλη δυσκολία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης ως πρωταγωνιστής και 31 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα και η κληρονομιά που μας άφησαν οι «έμπειροι» του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δεκαεπτά ώρες διαπραγμάτευσης ήταν το τρίτο μνημόνιο με 100 δισεκατομμύρια σε βάρος του ελληνικού λαού». [Ούτε στη δεύτερη κορόνα χειροκρότησαν οι βουλευτές στη ΝΔ] 

«Επειδή, λοιπόν, πολύ εύκολα σήμερα χρησιμοποιείται στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το Ταμείο Ανάκαμψης, λες και είναι το Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων που το έχουμε διακόσια χρόνια, να πούμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια και έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης! Για να συνεννοούμαστε! Ταμείο Ανάκαμψης, Ταμείο Ανάκαμψης, Ταμείο Ανάκαμψης! Ε, πείτε και ποιος το έφερε!». [Στην τρίτη κορόνα με αναφορά του ονόματος του Μητσοτάκη, οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν, ίσως για να τον ξεφορτωθούν και να μη συνεχίσει να τους ζητάει μπιζ] 

Αυτός, όμως, συνέχισε απτόητος: «Κατά συνέπεια, λοιπόν, την ώρα που οι άλλοι με οιμωγές πιστεύουν ότι έτσι θα συντονιστούν με τη θλίψη των ανθρώπων, ένας Πρωθυπουργός φεύγει από την Ελλάδα, πάει στην Ευρώπη και φέρνει 2,5 δισεκατομμύρια. Σε πρώτη φάση αυτά, γιατί η Ευρώπη δεν θα σταματήσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Πρέπει, λοιπόν, τώρα να δούμε συντεταγμένα πώς στην πράξη και όχι στα λόγια θα μπορέσουμε να ανορθώσουμε αυτήν την πολύπαθη περιοχή, την τόσο κρίσιμη για την οργάνωση και την προοπτική της χώρας περιοχή, δηλαδή τη Θεσσαλία. Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, την ώρα που κάποιοι εκπρόσωποι της «εθνικής κλάψας», μοίρασαν εδώ μερικά δισεκατομμύρια και άλλοι λένε ότι χρησιμοποιείται ο Στρατός ως υπηρετικό προσωπικό, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έπεσαν στη λάσπη και έβαλαν το σώμα τους για να περάσουν πάνω από τα σώματά τους, ενώ αυτοί είναι μέσα στη λάσπη, οι εγκλωβισμένοι υπερήλικες. Αυτοί είναι υπηρετικό προσωπικό; Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού στρατού εκείνη την ώρα εκτελούσαν το υπέρτατο εθνικό καθήκον, βουτηγμένοι στη λάσπη για να μπορέσουν να περάσουν από πάνω τους, πάνω από την πλάτη τους, οι υπερήλικες».

Το αηδιαστικό γλείψιμο του Μητσοτάκη από έναν άνθρωπο σαν τον Φλωρίδη είναι κατανονητό. Είπαμε, αυτός τον πήρε από τα μπάζα του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και τον έκανε υπουργό, που δεν τον είχε κάνει ούτε ο Σημίτης. Οι παραληρηματικές αναφορές σε άσχετα κεφάλαια της ελληνικής πολιτικής ιστορίας είναι επίσης κατανοητές. Αμα δεν έχεις τι να πεις, λες μπούρδες για να φανείς σπουδαίος. Το να μιλά, όμως, για «εθνική κλάψα» συνιστά ύβρι, πολιτική εξαχρείωση. Προσβολή των ανθρώπων που κάηκαν ή πνίγηκαν, προσβολή των πυρόπληκτων και των πλημμυρόπληκτων που βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας καθώς αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή.

Εκτύπωση 🖨
ΦΛΩΡΙΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠανδημία: Νέα αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία
Επόμενο άρθρο Η εξέγερση του Πολυτεχνείου «καρφί» στα μάτια των αστών

Σχετικά Αρθρα

«Εγέρθητος» και εκτός φυλακής ο Καιάδας, συνεχίζει και εκτός Ελλάδας την εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα

Πολιτική 23 Μάι 2025, 12:02

Κακουργηματικές οι ποινικές ευθύνες των Μητσοτάκη-Καραμανλή και Τσίπρα-Σπίρτζη

Τα αδικήματα των Τσίπρα-Σπίρτζη έχουν παραγραφεί

Πολιτική 21 Μάι 2025, 22:42

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Ολοι/ες σήμερα στην πορεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό: Μέγαρο)

Πολιτική 17 Μάι 2025, 07:08

Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο

Η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο Δημαρχείο, κόντρα στη θέληση των προσκυνημένων

Πολιτική 16 Μάι 2025, 09:51

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Πορεία το Σάββατο προς την αμερικανική και τη σιωνιστική πρεσβεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 14 Μάι 2025, 18:36
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Ο πατέρας του Ιντάν Αλεξάντερ επιβεβαιώνει τον Αμπού Ομπάιντα

23 Μάι 2025, 20:36
Καταστολή

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020

Τη Δευτέρα στην Ευελπίδων η δίκη (ΙΔ' Μονομελές,κτίριο12)

23 Μάι 2025, 20:11
Κόντρες

Ευτυχώς που υπάρχει ο Πέτσας…

23 Μάι 2025, 14:34
Διεθνή

Δανία: Απέκλεισαν το αρχηγείο της Maersk που μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ

23 Μάι 2025, 12:48
Πολιτική

«Εγέρθητος» και εκτός φυλακής ο Καιάδας, συνεχίζει και εκτός Ελλάδας την εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα

23 Μάι 2025, 12:02
Διεθνή

Τον στόχευσαν με πύραυλο, ενώ πήγαινε φαγητό στο σπίτι του!

23 Μάι 2025, 09:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βοήθεια με το σταγονόμετρο, λεηλασίες από συμμορίες που συνεργάζονται με τους σιωναζιστές

22 Μάι 2025, 21:34
Κόντρες

Xαστούκια και κλωτσιές στους σιωνιστές

22 Μάι 2025, 18:50
Εργατικά

Ιδιωτικό σχολείο απέλυσε (την ίδια ημέρα!) ζεύγος εκπαιδευτικών με βαριά άρρωστο παιδί

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

22 Μάι 2025, 11:42
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Η Γάζα θα παραμείνει νεκροταφείο για τους εισβολείς

22 Μάι 2025, 11:35
Εργατικά

Συνάντηση Ζαχαράκη με ΟΛΜΕ: Καμία ανοχή στην κοροΐδία – Να ανατραπεί η πολιτική της τρομοκρατίας και της υποταγής

22 Μάι 2025, 07:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Κακουργηματικές οι ποινικές ευθύνες των Μητσοτάκη-Καραμανλή και Τσίπρα-Σπίρτζη

Τα αδικήματα των Τσίπρα-Σπίρτζη έχουν παραγραφεί

21 Μάι 2025, 22:42
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές βρίσκονται σε κοινή γραμμή τρομοκράτησης των αγωνιστών

Κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου 23/5 

21 Μάι 2025, 20:44
Κόντρες

Υποστηρικτής του σιωναζισμού στα πάντα

21 Μάι 2025, 14:00
Διεθνή

Η προσπάθεια ιδεολογικής-πολιτικής χειραγώγησης των αμερικανικών πανεπιστημίων συνεχίζεται

Ο Τραμπ στοχοποιεί το Χάρβαρντ με πρόσχημα τον αντισημιτισμό και βάζει τέλος στις ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

21 Μάι 2025, 09:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

Ημέρα των γυναικών για τον αφοπλισμό.

Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων.

Βουλγαρία: Ημέρα παιδείας – πολιτισμού.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.

1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες (RAF).

1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δουλεύουν.

1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν. 509, δύο προφυλακίζονται.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το Υπερταμείο εξελίσσεται σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, αφήνοντας πίσω του τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων, όπου ο κυρίαρχος στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των δανειστών και λιγότερο η αξιοποίηση του εθνικού πλούτου. Διευρύνοντας, όμως, τις οικονομικές μας δυνατότητες, πετυχαίνοντας βελτιώσεις στις οικονομικές μας επιδόσεις, καταφέραμε να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία. Και το Υπερταμείο, αυτή τη στιγμή, παίζει έναν ρόλο καταλύτη στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Βρίσκεται στον πυρήνα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας με έμφαση στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στις επενδύσεις. […] Και έτσι, πολύ σύντομα, θα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να “ταράξουμε” τα νερά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. “Να δώσουμε ζωή” στα assets του Δημοσίου τα οποία δεν είχαν αξιοποιηθεί εδώ και χρόνια. Είτε μιλάμε για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια, είτε μιλάμε για τις ελληνικές αλυκές, είτε μιλάμε για λιμάνια, μαρίνες, ιαματικές πηγές. Θα αναζητήσουμε στρατηγικούς επενδυτές για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία, πόσο μάλλον όταν βλέπουμε ότι διεθνώς υπάρχει και όλο αυτό το πολύ θετικό momentum για τις οικονομικές μας επιδόσεις. Το Υπερταμείο είναι ο καταλύτης μιας μεγάλης οικονομικής αλλαγής σε μια Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να περιμένει.

Kυριάκος Πιερρακάκης

{Οταν ο Τσίπρας αποδέχτηκε τη δημιουργία του Υπερταμείου, στο πλαίσιο του τρίτου Μνημόνιου, είχαν ξεσηκώσει υποκριτικά τον κόσμο, καταγγέλλοντάς τον ότι υποθήκευσε όλη τη δημόσια περιουσία, ότι ξεπουλάει τα ασημικά και τα παρόμοια. Τώρα, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ό,τι απέμεινε και το βαφτίζουν αυτό «μεγάλη οικονομική αλλαγή», «αξιοποίηση του εθνικού πλούτου», «αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου» και άλλα τέτοια εύηχα. Περιουσιακά στοιχεία που έγιναν με λεφτά του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού και φυσικοί πόροι βγαίνουν στο σφυρί για να θησαυρίσουν από την εκμετάλλευσή τους ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές. Και ό,τι μαζευτεί από το ξεπούλημα θα πάει στα κοράκια του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου, που κατέχουν τα ομόλογα του κρατικού χρέους)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo