«Καταδιώκω τους εχθρούς μου, τους φτάνω και δεν επιστρέφω μέχρι να τους εξοντώσω». Αυτό ήταν το… νέο σύνθημα (φράση από το «Βιβλίο των Ψαλμών» της Παλαιάς Διαθήκης), που οι νεοναζιστές έγραψαν στα αραβικά πάνω στις μπλούζες που υποχρέωσε τους απελευθερωμένους παλαιστίνιους κρατούμενους να φορέσουν, κατάσχοντάς τους όλα τα υπόλοιπα ρούχα τους.
Τους φόρεσε και κάποια σφιχτά αυτοκόλλητα βραχιόλια που έγραφαν (στα αραβικά): «Ο αιώνιος λαός δεν ξεχνά… Κυνηγώ τους εχθρούς μου και τους πιάνω».
Δεν ήταν δύσκολο για τους Παλαιστίνιους, μόλις ξεκίνησαν να τα πούλμαν, να ξεκολλήσουν τα βραχιόλια και να φορέσουν ανάποδα τις μπλούζες ώστε να μη φαίνονται τα γράμματα. Αρκετοί είχαν εξασφαλίσει μπουφάν προτού βγουν από τα πούλμαν, κάτω από τα οποία έκρυψαν τη σιωνιστική βρομιά. Οι υπόλοιποι, με την πρώτη ευκαιρία έβγαλαν τις μπλούζες και άρχισαν να τα τσαλαπατούν.
Δείτε πώς αντιδρά ένας απελευθερωμένος κρατούμενος. Σοβαρά άρρωστος, με υποστήριξη οξυγόνου, προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τη σιωναζιστική βρομιά, παρά το δριμύ ψύχος.
Mόνο στην Ιερουσαλήμ δεν μπόρεσαν οι απελευθερωμένοι κρατούμενοι να γυρίσουν ανάποδα τις μπλούζες. Τους είχαν δεμένα τα χέρια με χειροπέδες μέχρι την είσοδο του σπιτιού τους. Δείτε τη στιγμή της απελευθέρωσης του Άχντ Αλ-Νάτσα, ακριβώς έξω από το σπίτι του στην Μπεΐτ Χανίνα στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.
Οχι πως τους έκαναν καμιά ζημιά των Παλαιστίνιων. Τη ναζιστική σκατοψυχιά τους έδειξαν. Ο Μάζντι Αλ-Ζατάρι, καταδικασμένος σε 23 φορές ισόβια και 50 χρόνια, τους έστειλε το μήνυμα αντιστρέφοντας τους όρους: ποιος κυνηγάει ποιον και ποιος νικάει;
ΥΓ. Αυτοί που διαμαρτύρονταν για… εξευτελιστική μεταχείριση των σιωνιστών αιχμάλωτων από την Παλαιστινιακή Αντίσταση, χωρίς να έχει υπάρξει ίχνος εξευτελισμού, τώρα δεν είπαν λέξη. Υπάρχει μια βασική διαφορά: κανένας από τους σιωνιστές αιχμάλωτους που απελευθερώθηκαν δε βγήκε να μιλήσει για εξευτελιστική μεταχείριση. Το αντίθετο έκαναν οι Παλαιστίνιοι που απελευθερώθηκαν. Σχεδόν όλοι και όλες οι σιωνιστές αιχμάλωτοι έκαναν δηλώσεις ευχαριστίας στην Αντίσταση. Εξαναγκάστηκαν, είπαν. Γιατί οι σιωναζιστές δεν κατάφεραν να εξαναγκάσουν ούτε έναν/μία Παλαιστίνιο;